Полицията на Малайзия е иззела от жилището на бившия премиер

...
Полицията на Малайзия е иззела от жилището на бившия премиер
Коментари Харесай

Иззеха 280 кутии с ценности от жилището на бившия премиер на Малайзия


Полицията на Малайзия е иззела от жилището на някогашния министър председател на страната Наджиб Разак повече от 280 кутии със скъпи часовници, бижута и сбирка от няколко десетки първокласни чанти „ Ермес “, заяви в петък вестник „ Стрейтс таймс “.

Според изданието всичко това е било намерено в три първокласни жилището, в един от елитните жилищни комплекси в Куала Лумпур. С подред началника на ръководството за следствие на стопански закононарушения Амар Сингх, полицията е трябвало да изпрати пет камиона, с цел да изнесе конфискуваните първокласни движимости. „ В този миг не можем да определим точната сума, на която възлиза конфискуваното, той като изчисляването продължава. Журналисти непрекъснато отбелязвали, че брачната половинка на някогашния министър председател постоянно се появява обществено с разнообразни чанти „ Ермес “, чиято стойност възлиза сред 12 000 и 300 000 $. Освен това по-рано представители на министерството на правораздаването на Съединени американски щати обявиха, че брачната половинка на някогашния министър председател е купила на територията на Съединени американски щати неповторим розов елмаз, струващ 23 млн. $.

Новият п ремиер на страната Махатхир Мохамед, който удържа победа в неотдавна извършените избори, даде обещание да проверява кражбите в държавния капиталов фонд 1MDB, който бе основан от Наджиб през 2009 година Първите информации за нецелево потребление на 4.5 милиарда $ се появиха през 2015 г.Тогава в сметките на някогашния министър председател се появиха 700 млн. $, идващи от сметките на фонда. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР