Полицейският час и други ограничения, наложени на хората в Израел,

...
Полицейският час и други ограничения, наложени на хората в Израел,
Коментари Харесай

Военният министър на Израел сваля карантината с тази стратегия

Полицейският час и други ограничавания, наложени на хората в Израел, с цел да бъде забавено разпространяването на епидемията от новия ковид COVID-19 през дните на огромния тамошен празник Пасха, бяха анулирани, без значение че броят на израелците, инфектирани с вируса, е към този момент 10 095 души, от които 164 са в тежко положение, а 92 души са умряли, оповестяват израелските медии.

Към петък сутринта 125 души са интубирани.

Все отново публичният превоз - с изключение на такситата - и самолетните компании няма да работят до неделя сутринта. А, което се трансформира в новото обикновено, жителите ще могат да вървят единствено на 100 метра от домовете си.

Някои самолетни компании са получили позволение от министерствата на превоза и вътрешните работи да кацат в страната, в това число от места с висок брой на инфектирани с ковид, като Ню Йорк.

В същото време Съветът за национална сигурност разгласи, че е показал проект за тактика за излаз след Пасха. Поетапният проект включва увеличение на % на служащите, които могат да се върнат на работа, плюс тестване на разнообразни модели работа на смени или в разнообразни дни.

Специалното обучение ще се възобнови и постепенно по-късно и ходенето на учебно заведение от деца в предучилищна възраст, а в последна сметка и цялата учебна система.

Планът на Съвета за национална сигурност скоро ще разреши на хората да пътуват по-далеч от домовете си. Планът обаче оставя моловете и множеството заведения за отдих затворени.

Многоетапният проект включва също освобождението на градове съгласно равнището на заразяване - с минимум инфектирани преди всичко, както и хора по възрастова категория - най-млади и най-здрави.

Министърът на защитата Нафтали Бенет разкритикува остро предлагането на здравното министерство за продължение на блокадата в цялата страна след петък сутринта, като се аргументира нощес, че затварянето на страната ще докара до опустошителни стопански вреди.

"Бързото затваряне на Израел, което беше доста вярно първоначално, не може да продължи да бъде главният инструмент във времето поради разрушителното му влияние върху бизнеса и работните места в Израел ", настоя Бенет.

"Министерството на опазването на здравето се основава на идеология, която не има вяра в централизираното тестване, което е инструмент за излизане от тази рецесия ", добави военният министър.

Бенет акцентира, че израелците би трябвало да могат да се върнат на работа и че е по-разумно осъществяването на повече проби за съществуване на ковид, като в същото време хората с висок риск, като възрастните, се държат в карантина, само че на останалите да се позволи да работят.

Що се отнася до умрелите, по-голямата част от израелците, станали жертва на COVID-19, са възрастни хора, в това число доста жители на старешки домове в страната, като такива жители съставляват към 30% от умряли от ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР