Полицейската операция за разкриване и задържане на извършители на автокражба

...
Полицейската операция за разкриване и задържане на извършители на автокражба
Коментари Харесай

Светкавична акция в София! Спипаха автоджамбазите Папен и Руския

Полицейската интервенция за откриване и задържане на причинители на автокражба е извършена от чиновници на отдел " Противодействие на престъпната престъпност " - Столична дирекция на вътрешните работи. Действията били подхванати по досъдебно произвеждане, образувано след сигнал от собственичката на лек автомобил " Ауди АЗ ". Жената съобщила в столичното Девето районно управление (на МВР), че сутринта на 11 септември открила неналичието на паркираното пред блок в ж.к. " Люлин " транспортно средство.

В резултата на извършените оперативно-издирвателни дейности, още същия ден криминалисти открили колата в село Волуяк. Организирано било наблюдаване на дейностите на причинителите. Не след дълго " Ауди " -то било подкарано, обезпечен бил и конвой от " Фолксваген Голф 5 ".

След светкавични дейности двата автомобила били спрени и арестувани водачите. Зад кормилото на откраднатата кола бил 40-годишния В.Г.-Папен от село Волуяк, прочут на полицията за закононарушения, свързани с МПС. Водач на съпровождащата кола бил престъпно проявеният и осъждан 43-годишния С.Г.-Руския, с адресна регистрация в София.

Извършената информация посочила, че на отнетия автомобил са инсталирани регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Последвали процесуално-следствени дейности в транспортни средства и в домовете на двамата арестувани. Намерени и конфискувани са три механически устройства - за взломяване на автомобилни ключалки вид " тирбушон ", за привеждане на коли в придвижване, за заглушаване на GPS сигнали.

Открити са също заготовки и ключове, две радиостанции, компютри от леки коли, голям брой мобилни телефони и СИМ карти, пушка, отвертки и ръкавици, зелена тревиста маса.

След отчет на материалите по досъдебното произвеждане в Софийската районна прокуратура, В.Г. и С.Г. са привлечени в качеството на обвиняеми за осъществено закононарушение. Полицейските ограничения за задържането им са удължени за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Работата по документиране на незаконната активност на двамата продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР