Полицаи са опитвали да убедят снощи протестиращи на пл. „Независимост

...
Полицаи са опитвали да убедят снощи протестиращи на пл. „Независимост
Коментари Харесай

СДВР продължава разговорите с протестиращите, няма арестувани

Полицаи са опитвали да убедят нощес протестиращи на пл. „ Независимост " да реалокират палатките си, само че те изрично са отказали и даже призовали част от шествието, поело към Орлов мост, да се върне и да ги поддържа. Това заяви на брифинг през днешния ден гл. контрольор Красимира Стоядинова Столична дирекция на вътрешните работи.

Няма задържани през нощта, посочи тя.

На Орлов мост множеството направило барикади от кофи за боклук, кашпи и други паркови детайли като пейки върху пътното платно. В резултат на тези дейности сега са построени солидни и плътни барикади, които не разрешават прекосяването на коли за спешна помощ, пожарни и други коли със специфичен режим.

Протестиращите изрично отказали да беседват с полицейските чиновници и да правят отстъпка от позицията си. Дори почнали да събират камъни и бутилки „ при положение, че бъдат атакувани ".

„ На място направи усещане, че на Орлов мост имаше извънредно доста дами, което ограничи опциите на полицейските органи да употребяват физическа мощ по отношение на тях ", сподели още гл. контрольор Стоядинова.

Тя добави, че диалозите с протестиращите не престават през днешния ден за възобновяване на публичния ред и на придвижването по кръстовища.

„ Уважаваме правото на митинг на всички жители, само че призоваваме митингите да бъдат мирни, да се преценяват със законовите разпореждания и да не пречат на всички останали в столицата ", сподели още тя.

По-малко от 24 часа, откакто през вчерашния ден бяха отстранени палатковите лагери, нощес протестиращите още веднъж възвърнаха блокадите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР