Политиците могат да бъдат сдържани пред обществеността, но обществеността не

...
Политиците могат да бъдат сдържани пред обществеността, но обществеността не
Коментари Харесай

В Северна Македония отсякоха: Няма да станем приятели с българите!

Политиците могат да бъдат сдържани пред обществеността, само че обществеността не би трябвало да бъде сдържана от обстоятелството, че Македония, явно заради опълчването на България, няма да получи дата за договаряния и няма да стане член на Европейски Съюз.

И би трябвало да се примирим с това допустимо най-скоро. Ще останем македонци, ще приказваме македонски, Гоце ще си остане наш, само че няма да станем другари с българите. Няма за какво да се вършим на благи, когато явно през цялото време (българите) са знаели какво ни приготвят. Това написа в собствен материал Любиша Николовски в македонския вестник "Слободен щемпел ".

,,Следователно нито Заев, нито Димитров би трябвало да се преструват на огромни другари с Бойко Борисов и Захариева, тъй като те по този начин или другояче евентуално ще изоставен българската политическа сцена.

Но последствията ще останат. Така че грешките от разширението на Европейски Съюз през 2007 година, когато той получи България в своята компания, в този момент се заплащат от Македония. Но следствията ще бъдат поети от самия Съюз, който явно в прочут смисъл се трансформира в „ заробена страна “ на личните си правила и капризите на България, която злоупотребява с тези правила.

Сега Европейски Съюз наподобява на немощна остаряла баба, която може единствено безмълвно да се оглежда като един от неговите палави членове и подкопава правилата, които го построяват от десетилетия.

Кой по-късно ще повярва в Съюза, че той е в основата на европейските полезности, от които се управлява, и ги изисква като изискване от всички, които желаят да се причислят към него'', написа още изданието.

Но явно вместо фундаменталната Ангела Меркел или непокорния Саркози, в този момент българката Екатерина Захариева преподава уроци по европейски критерии. С ветото върху Македония България слага Съюза в слугинска роля, тъй като преди този момент, съвсем единомислещо, всички се съгласиха да дадат „ пропуск “ на Македония през декември.

Захариева, и освен тя, европеизира нейните (български) персонални разочарования, поставяйки ги в скута на всички, които „ издърпаха “ същата тази България от времето, когато най-присъщият аршин в тази страна бяха „ три червени “, което Захариева евентуално добре помни.

Ако не помни още веднъж, ще ѝ се подсети за забележителен брой македонци, чиито семейства приключват на „ ов “, само че не са българи. А точно, критерият „ добросъседски връзки “ по време на приемането на нови членове на Съюза от „ изискване, без което е невероятно “ се трансформира в „ ултиматум, с който е допустимо “.

Но единствено еднопосочен. Защото този аршин е инструмент, който може да се употребява единствено от държавите-членки, а не от страните кандидатки за участие в Съюза.

И страни като България могат да злоупотребяват с тази фраза до степен да отрекат цялата нация като изискване за участие в Съюза. Ако Европейски Съюз се преценява с такова деформиране на критериите, които си е сложил, тогава неговите правила на народна власт и независимост на самоопределяне са contardictio in adjecto. Тогава или целият Съюз лъже, или някой в него лъже, разяснява в публикацията си Николовски, предава "Фокус ".

Но може би държанието на България е повода Европейски Съюз да съжалява, че е траял с разширението през 2007 година, тъй че с цел да го спре, той стартира да измисля и ползва все по-трудни критерии за участие и най-после, с предлагането на Франция, да преразгледа целия развой, то де факто става невероятно.

Оттук-нататък дано европейците задържат България, в която желаят „ кръг на Саркози “, само че дано анулират Берлинския развой, тъй като от на следващия ден той няма да коства даже пет пари. И Балканите! Балканите имат своите дефекти, само че и своите преимущества. Не сме ли вратата и пазачът на Европа, приключва коментара си македонският публицист.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР