Политици от цял свят отбелязаха заслугите на починалия във вторник,

...
Политици от цял свят отбелязаха заслугите на починалия във вторник,
Коментари Харесай

Политици от цял свят отбелязаха заслугите на починалия Горбачов

Политици от целия свят означиха заслугите на умрелия във вторник, 30 август, руски водач Михаил Горбачов.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен го избрани като " благонадежден и почитан водач ", изиграл " решаваща роля за прекратяването на Студената война и рухването на Желязната завеса. Той проправи пътя към свободна Европа. Това е завещание, което няма да забравим. Почивай в мир (R.I.P), Михаил Горбачов ", написа Фон дер Лайен в Туитър, заяви Франс прес.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш нарече някогашния руски лидер  " уникален общественик, трансформирал хода на историята ". Той направи повече от всеки различен за мирния завършек на Студената война, уточни още Гутериш в изказване, в което сподели също:  " Светът загуби популярен международен водач, предан на мултилатерализма и неотклонен бранител на мира ".

Британският лидер Борис Джонсон написа в Туитър, че постоянно се е възхищавал на смелостта и честността на последния водача Съюз на съветските социалистически републики при преустановяване на Студената война. Във времената на експанзията на (Владимир) Путин в Украйна неуморният блян на Горбачов за отваряне на руското общество е образец за всички нас, сподели Джонсън.
 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР