Политиката на холандското правителство по отношение на коронавируса получи сериозен

...
Политиката на холандското правителство по отношение на коронавируса получи сериозен
Коментари Харесай

Удар за правителството на Нидерландия, съдът отмени полицейския коронавирус час

Политиката на холандското държавно управление във връзка с ковид получи сериозен удар, откакто съдът му подреди да отстрани противоречивия нощен полицейски час, целящ да ограничи разпространяването на COVID-19, съобщи " Ройтерс ".

Съдът в Хага постанови, че на мярката ѝ липсва вярно правно съображение, защото държавното управление не е изяснило за какво е належащо да се употребяват изключителни пълномощия на този стадий от пандемията.

Холандската осведомителна организация ANP посочи, че държавното управление е поискало от съда да отсрочи присъдата си, до момента в който не бъде прегледана тъжба. Съдът ще се произнесе по това искане по-късно през днешния ден.

Правителството беше декларирало, че полицейският час бил нужен, с цел да се предотврати растеж на новозаразени заради по-заразни нови разновидности на вируса, само че съдът застана на страната на група, която е срещу блокадата, като откри за безпричинно ограничението на персоналната независимост.

Полицейският час, който разрешава единствено на хора с належаща потребност да бъдат навън сред 21:00 и 4:30 сутринта, беше продължен предходната седмица най-малко до 3 март.

" Полицейският час се основава на закон за изключителни обстановки, където няма време за диспути с Народното събрание ", означават от съда, като допълват: " В този случай нямаше такава належаща потребност. Такива широкообхватни ограничения би трябвало да се основават на съответни закони. "

Съдът уточни, че присъдата не означавала автоматизирано, че полицейският час ще бъде анулиран, защото това би трябвало да бъде решено държавното управление.

Но полицията ще се съобрази с решението, споделиха от полицейския профсъюз на ANP, добавяйки, че повдигат въпроси по отношение на валидността на съвсем 15 000 санкции за вечерен час, дадени през последните две седмици.

Полицейският час, първият в Холандия след Втората международна война, провокира няколко дни протести от протестиращи против блокирането, когато беше въведен на 23 януари.

Делото беше заведено от групата за битка с коронави ограничения Viruswaarheid, която по-рано понесе поредност от правосъдни загуби.

" Ще създадем празненство довечера ", сподели фронтменът на Viruswaarheid Вилем Енгел по холандското публично радио.

" Щастлив съм и съм омекотен, че правораздаването в Холандия към момента съществува. "

Полезният час е част от заключване, в което питейни заведения, заведения за хранене и несъществени магазини са затворени от месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР