Политика в призоваването със сигурност има. В този случай има

...
Политика в призоваването със сигурност има. В този случай има
Коментари Харесай

Борис Митов: От разпита на Борисов няма да произтече нищо

„ Политика в призоваването сигурно има. В този случай има доста политика от първия ден до последния . “ Това разяснява в предаването „ Преди всички “ журналистът от „ Свободна Европа “ Борис Митов във връзка, хипотетично по остарял случай.
„ Делото е формирано 2009 година В продължение на 4 години то се води против незнаен причинител, а Мирослав Найденов си е аграрни министър и в мига, в който първият кабинет на Бойко Борисов подаде оставка, тогава те откриват, че незнайният причинител в действителност е прочут и е аграрни министър – беше упрекнат в корупция, насила, корист със служебно състояние “, напомни журналистът.

От това време е записът от Банкя с прословутата имитация „ Ти си го избра “ (за някогашния основен прокурор Сотир Цацаров), от среща сред Борисов, тогавашния градски прокурор Николай Кокинов и Мирослав Найденов, на която те разискват настоящи тематики от политико-прокурорския живот, посочи Борис Митов.

След проблема Кокинов напусна поста си, съгласно Висшият правосъден съвет тогава са били налице учредения за дисциплинарното му уволняване. 

„ Върховен административен съд през април 2013-а удостовери уволнението му. “

„ В интерес на истината след този запис за това дело никой в никакъв случай повече не чу нищо “, означи журналистът.

В целия този проблем прозира огромният проблем, с който се занимаваме от години – безочливата безочливост на представителите на политическата власт, които могат да привикват представители на прокуратурата, а тя от своя страна в лицето на Кокинов е много податлива на въздействие , акцентира Борис Митов.

Митов предвижда, че о т днешния разпит няма да произтече безусловно нищо . Запитан какво тогава показва вътрешният министър Бойко Рашков, той уточни:

„ Рашков прави това, което направи и по време на предизборната акция – демонстрира по какъв начин би могло да работи Министерство на вътрешните работи , в случай че в тази ситуация не е следено от ГЕРБ. “

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР