Политическото образувание „Изправи се! Мутри вън!” е поредната формация, която

...
Политическото образувание „Изправи се! Мутри вън!” е поредната формация, която
Коментари Харесай

Кой кой е в Изправи се! Мутри вън!?

Политическото образувание „ Изправи се! Мутри вън!” е следващата групировка, която претендира, че е притежател на новото и на смяната. Но това ли е истината?

Част от водачите в обединението са били във властта като депутати – Татяна Дончева е с 4 мандата – 38-мо, 39-то, 40-то и 41-во Народно заседание, а Мая Манолова има 3 мандата - в 40-то, 41-во и 42-ро Народно събрание. Другите двама водачи - Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са незадоволително осъществени мъже на междинна възраст с огромни политически упоритости.

Мая Манолова: Аз съм социалист трето потомство

„ Аз съм социалист трето поколение”, написа за себе си Манолова в своя формален уебсайт manolova.eu, който е деен до 2016 година.

Мая Манолова е острието на Българска социалистическа партия в три следващи Народни събрания, като в 42-я парламент е негов заместник-председател.

Мая Манолова учи в Москва. В столицата на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики в интервала 1983-1988 приключва история във Висшата комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта.

След завръщането си в България през 1989 година става член на Българска комунистическа партия и работи като идеологически уредник към Димитровския комунистически юношески съюз (ДКМС) в регионалния град. Книжката й за член на Българска социалистическа партия ѝ е връчена през 1990 година от Георги Пирински.

Кюстендилската адвокатка приключва право едвам през 1996 година в Университета за национално и международно стопанство (УНСС).

Като народен представител през 2006 година Манолова, дружно с Татяна Дончева, е измежду вносителите на изменение в Наказателния кодекс, станало известно като поправката „ Ванко 1 “, с което се понижават наказванията за склоняване към проституция. Промяната довежда до понижаване на присъдите на известни пандизчии, като Иван Главчев - Ванко 1 и Кондю Савов – Кондьо.

Изненадващо през 2015 година Манолова, с поддръжката на ГЕРБ, е определена за народен омбудсман. Впоследствие министър председателят Бойко Борисов декларира: „ Трябваше да я слушате като идваше да се моли за омбудсман да стане”

Поради близостта й с избягалите от България дупнишки предприемачи братя Галеви, наказани на по 5 години затвор съставяне и присъединяване в незаконна група за рекет и изнудване, и до момента медиите назовават Манолова „ сестра Галева”.

Мая Манолова е снимана от камери в офиса на различен избягал предприемач – Васил Божков, който тя е посещавала неразбираемо какъв брой пъти. Според самия Божков тя е ходила при него, с цел да му желае поддръжка за последните кметски избори в София, която й е била отказана. Но по други информации Божков е финансирал кметската акция на Манолова против Йорданка Фандъкова.

През последните месеци Мая Манолова се включи в митингите против властта с лозунга, че е притежател на смяна и желае да измете „ мутрите от властта”.

Татяна Дончева – народен представител в 38-мо, 39-то, 40-то и 41-во Народно заседание

Другата „ носителка на промяната” Татяна Дончева е народен представител в 4 Народното събрание и претендент за кмет на София, повдигнат от Българска социалистическа партия през 2005 година.

Настоящият ръководител на „ Движение 21”, част от „ Изправи се! Мутри вън”, също като Мая Манолова, взе участие в скандалната корекция на Наказателния кодекс, която през 2006 година изкарва предварително от пандиза обвинявания в сводничество рапър Иван Главчев-Ванко 1.

Като тогавашен народен представител от Българска социалистическа партия Дончева не е участвала на първото съвещание на правната комисия, когато поправката е отхвърлена. Но тъкмо тя, като заместник-председател на правната комисия, категорично желае прегласуване на идващото съвещание на импортирания от Мая Манолова законопроект и по този начин текстът е признат.

Дончева е юрист на семейството Баневи, пази Цветан Василев, доближена е до Гриша Ганчев, а през 90-те години е била юрист на „ Мултригруп”. В началото на 90-те е била прокурор в София, само че е уволнена от първия демократично определен основен прокурор Иван Татарчев.

Както Мая Манолова, по този начин и Татяна Дончева се декларира като притежател на смяната и също желае да мете мутрите от властта.

Николай Хаджигенов: Мая Манолова е крива щанга

„ Аз неслучайно споделих, че Манолова е крива щанга, че това е несъответствуващият инструмент за задачата, и за тези ми думи мъжът й не ми говори” - това декларира в изявление за „ Дойче веле” юрист Николай Хаджигенов за сегашната си съдружна партньорка Мая Манолова.

Хаджигенов е част от по този начин нареченото„ Отровното трио” с Арман Бабикян и скулптора Велислав Минеков. Тримата доста сполучливо яхнаха митингите с изказванието, че нямат никакви упоритости да влизат в политиката. Днес от триото останаха двама – Минеков си изъпни обещанието и се дистанцира.

Николай Хаджигенов приключва право в Нов български университет, не толкоз влиятелно място за обучение на правист.

Медийно става прочут през 2003 година, когато афишира пред публицисти, че неговата адвокатска фирма е била взривена, поради делата, които води. Оказва се, че бомбата няма нищо общо с неговия офис, а е ориентирана против компания за преводачески услуги, помещавала се в съседство.

Още преди да е прочут като юрист, Хаджигенов е арбитър на надпревари по муй тай и кикбокс за деца. Но е изпъден, тъй като се отнасял непочтено с невръстни състезателки.

Ето какво си спомня Валери Чакъров, който е член на управителния съвет на състезателен военен клуб „ Тангра”:

„ Отивахме на европейското състезание за кадети в Сан Себастиан - Испания. В рейса преди финалната среща състезателката ни, която тогава е на 14 години, завързва напълно неналожителен диалог с Хаджигенов. Той я пита на какъв жанр играе, тя споделя на фул контакт. Тогава той споделя: “Ти ли?! Понеже си дървена, по тази причина играеш на кръг “. Хаджигенов я наскърбява още: “Ти си дърво! “ При което едно 14-годишно дете беше разколебано тотално и рухна душевен, преди значим мач. Беше мъчно да бъде стимулирана от нас и детето закономерно загуби финала. Адвокат Хаджигенов се пробва да провали кариерата на бъдеща европейска шампионка. Не присъствах на самия диалог, само че помня, че тогава детето пристигна разплакано при нас и сподели”, споделя Чакъров.

Популярността на Хаджигенов нараства, когато става юрист на някогашната кметица на столичния регион Младост Десислава Иванчева, която бе наказана за рушвет от 187 500 евро.

По време на митингите от последните месеци Николай Хаджигенов се прочу с обстоятелството, че събираше бланките с административните санкции на участниците в шествията и им обещаваше, че ще ги пази в съда гратис. Впоследствие доста хора се оплакаха, че Хаджигенов въобще не се е явил на делата им.

Амбициите на Николай Хаджигенов са очевидно повече политически, в сравнение с професионални. За него няма значение да се коалира с една жена, Мая Манолова, която назовава „ крива щанга”.

Арман Бабикян - бащата на подправените вести

Арман Бабикян е свързвван от медиите с най-лъжливите уеб сайтове – Informiran.net, 4udoslav.writeas.com, gudelnews.com и Вале Нюз. Именно Informiran.net преди 2 години пусна операцията, че министър-председателят Бойко Борисов си е „ купил гръцки остров”. Бабикян отхвърля да има уеб сайтове, само че при информации в интернет кой стои зад домейна на Informiran, излиза името на представящия се за пиар специалист и сегашен претендент за народен представител от „ Изправи се! Мутри вън!”

Арман Бабикян е родом от Варна, бил е водещ в радио Канал Ком, работил е в радио „ Атлантик “, БНР, „ Свободна Европа “. Кариерата му продължава в София, където основава организация за политически маркетинг. Занимава се с политически пиар, а множеството му акции са несполучливи - двамата му претенденти за кметове на Варна, Данаил Папазов и Чавдар Трифонов, се провалят.

Отделно Бабикян взе участие в управата на две неправителствени организации (НПО) – клуб „ Отворено общество – Варна” и „ Силна България”.

Носителят на „ новия морал и на промяната” нашумя след изявление на премиера Бойко Борисов.

„ Около Манолова няма екип, те са сбирток, един от тях ми изиска 3 милиона, с цел да ми оказва помощ на първите избори. Аз му споделих – „ нямам такива пари “, сподели Борисов. А националните медии бързо припознаха Бабикян като индивида, който е поскал голямата сума.

Арман Бабикян, също като Мая Манолова, Татяна Дончева и Николай Хаджигенов, се декларира като притежател на смяната. Но в действителност тези хора са опитни политико-медийни играчи, които търсят реализация и въздействие за себе си и техните фамилии през наивността на гласоподавателите, които да ги изпратят като депутати в идващия парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР