Политически трусове в Банско и неочаквано обединение на общинските съветници

...
Политически трусове в Банско и неочаквано обединение на общинските съветници
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП свалиха председателя на Общинския съвет в Банско

Политически земетресения в Банско и ненадейно обединяване на общинските съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, с чиито гласове беше свален ръководителя на Общинския съвет Димитър Русков от бизнес сдружението „ Бъдеще за община Банско “ и на негово място беше определен Костадин Загорчин от ГЕРБ.

Девет общински съветници- от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и „ Воля “ гласоподаваха за единствената издигната кандидатура на Костадин Загорчин за нов ръководител на локалния законодателен орган, а сътрудниците им от сдружението „ Бъдеще за община Банско “, чието беше председателското място и което, съгласно локалните хора, пази ползите на концесионера на ски зоната, напуснаха днешното горещо съвещание. 

Така на процедура се разруши досегашната коалиция от партии, които на локалните избори през 2019 година, макар разликите си, застанаха зад настоящия кмет Иван Кадев и против претендента на ГЕРБ Георги Икономов, управлявал общината два мандата. 

Председателят на локалната организация на ГЕРБ и досегашен народен представител Александър Мацурев се разграничи от държанието на сътрудниците си- общински съветници и загатна, че може да се стигне до изключването им от партията, поради открития им съюз с Българска социалистическа партия и други партии. Според партийни деятели, поискали анонимност, действително застрашено е председателското място на Мацурев в ГЕРБ. 

От кметския екип на община Банско към този момент не разясняват протичащото се в Общинския съвет, само че е повече от ясно, че той се оформя като съпротива на кмета Иван Кадев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР