Политически скандал се заформи в Народния театър. В центъра на

...
Политически скандал се заформи в Народния театър. В центъра на
Коментари Харесай

Скандал! Пиарката на Ахмед Доган назначена в Народния театър. Разчита на връзките си, а не на здрав труд

Политически скандал се заформи в Народния спектакъл. В центъра на събитията е пиарката на трупата Велислава Кръстева, която има богато минало с партия „ Движение за права и свободи “.

На кабинета на специалиста по връзки с обществеността бяха залепени бележки с надписи „ Изчезвай “ и „ Движение за права и свободи “. Това съществено наранило пиарката, която се оплакала незабавно на шефа Васил Василев.

Въпросната Велислава Кръстева дълги години работеше за Движение за права и свободи. Тя беше пиар на турската партия и даже персонален пиар на Ахмед Доган, с който е близка и до през днешния ден.

Заради всичко това в театъра има хора, които я желаят уволнена. Според тях тя е получила работата точно с помощта на връзките си с Движение за права и свободи и ще работи за тази партия и в Народния, което е неприемливо.

Това обаче не е първият човек от този спектакъл, който е привързан с политиката. Самият Василев беше заместител на културата в кабинета „ Орешарски “ преди 8 години. Той се познава с Кръстева точно от Народното събрание, защото по същото време тя работеше за Движение за права и свободи. Затова има хора, измежду които и артисти, които смятат, че е станала ПР в Народния спектакъл с политически връзки.

Има и артисти, които са забъркани в политиката, а работят във въпросния спектакъл. Това са Веселин Калановски от „ Да, България “ и Евгени Будинов от ГЕРБ.

Режисьорът на Народния Александър Морфов счита, че няма неприятно човек на изкуството да е привързан с политиката, стига да не се отразява на работата му.

При Велислава Кръстева обаче не е доста ясно дали не се отразява, тъй като не е по никакъв начин несъмнено дали щеше да получи работата в театъра, в случай че не беше човек на Ахмед Доган. Докога в България всичко ще става с връзки, а кадърните хора, които не познават верните хора, ще стоят в профил, се чудят в публичните среди.

България е водач по корупция в Европейски Съюз и се вижда ясно за какво е по този начин. Нито една партия не може да се оправи с този проблем, само че в действителност по-правилно е да се каже – не желае да се оправи.

Източник: България през днешния ден

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР