Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого

...
Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого
Коментари Харесай

Нинова: БСП сме категорични, че парламентарното управление е най-доброто и трябва да се запази

Политическата обстановка е доста динамична и доста зависи при кого ще отиде третият мандат. Трябва да се търси устойчиво болшинство, с цел да има предвидимост и за стопанската система, и за хората, и за интернационалните ни сътрудници. Ако третият мандат пристигна при Българска социалистическа партия ще създадем опит да има болшинство и непоклатимост в страната. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БНР и удостовери позицията на партията, че няма да поддържа държавно управление, формирано с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи или на " Възраждане ".

По думите на Нинова за обстановката, в която се намираме, страната се движи към президентска република:

" Президентът ръководи към този момент задоволително дълго през служебни кабинети, без парламент, без надзор от законодателна власт и би трябвало партиите да реагираме на това.

Българска социалистическа партия сме безапелационни, че парламентарното ръководство е най-хубавото и би трябвало да се резервира. Това беше и повода да подкрепим избирането на ръководител на Народното събрание. Избирането на Вежди Рашидов беше компромис. Другото означаваше блокаж на парламентаризма и наливане на масло в огъня на тези, които желаят президентско ръководство ".

Според Нинова е " необичайно " единодушието на " Продължаваме промяната " да се срещне с ГЕРБ:

" Очевидно в Политическа партия текат някакви процеси. Очевидно има и динамичност в връзките им с ГЕРБ. Тази среща или е първа крачка към сформиране на държавно управление на Политическа партия и ГЕРБ, или е ПР акция, с която по-късно и двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Да кажат, че са желали, само че другите са отговорни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР