Политическата криза и масовите протести на опозицията причиниха отказ на

...
Политическата криза и масовите протести на опозицията причиниха отказ на
Коментари Харесай

Масовите протести и кризата отблъскват туристи от Албания

Политическата рецесия и всеобщите митинги на опозицията предизвикаха отвод на към този момент оповестените резервации в Албания основно от Германия, Англия и Израел.
Бесник Ватхи, представител на Асоциацията на албанските туроператори, сподели, че единствено през последните дни са отменили идването си няколко огромни групи туристи, оповестени за края на март и началото на април, съобщи БГНЕС.
„ Резултатите от политическото напрежение и митингите, към този момент се усещат от туризма с анулацията на към този момент контрактувани обиколки, изключително с израелци, немци и англичани. Ако напрегнатата политическа обстановка в страната продължи, не бих желал да допускам, само че това е истината, чакаме доста повече екскурзии да бъдат анулирани ”, сподели Ватхи.
Той не крие загрижеността обстановката да продължи да оказва неподходящо влияние върху главния туристически сезон, макар че съгласно него към този момент няма анулация на резервациите за летния интервал.
Според статистическия институт предходната година Албания е била посетена от рекорден брой туристи - към шест милиона или с 16% повече от миналата година. От друга страна, туризмът генерира над 1, 85 милиарда евро брутен приход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР