Политическата формация на Мая Манолова има потенциал, защото България има

...
Политическата формация на Мая Манолова има потенциал, защото България има
Коментари Харесай

Политолог: Премиер, който се хвърля на всички амбразури, започва да прилича на ранния Борисов

Политическата групировка на Мая Манолова има капацитет, тъй като България има потребност от съвременна европейска лява партия. Бившият длъжностен министър председател Янев има доста съществено завещание, само че неговите планове са в пренаселено поле - рано или късно това " ще го вкара в преден конфликт с " Възраждане " и той ще би трябвало или да се разграничи внезапно, или да ги измести доста невъзмутимо. Това мнение изрази пред политологът Любомир Стефанов.

Относно основаването на партия Политическа партия Стефанов разяснява сбито: " Започва нещо да изплува от мъглявината на летните привидения от предходната година. Започваме да виждаме политическа физиономия. "

Той уточни, че е въпрос на време е да забележим дали Политическа партия ще се трансформира във витална политическа партия.

" Проблемът с министър-председателя, който се хвърля на всички амбразури, с цел да запуши всички дупки или да обговаря всички появили се неясноти, малко стартира да наподобява на ранния Борисов. Това е индивидът войска и в един миг това омръзва. (…) Когато това не е подкрепено с дейности, въпреки и фасадни, ще стартира да наподобява като говореща кукла на конци. Говорим за вид политици в България – или главатари, или аватари. Г-н Петков е действително застрашен от заплахата да се трансформира в аватар. "

Според анализатора Христо Иванов приказва нюансирано за мъглявите вероятности на ръководещата коалиция, а Корнелия Нинова плаши всеки ден с излизане от нея, само че " най-прозаичният и транспарантен претекст " обединението да не се разпада е общият интерес да няма предварителни избори в този момент.

Всяка от партиите в ръководството си има своите черни точки, само че предварителни избори ще бъдат изменничество по отношение на забележителна част от българските жители, счита Стефанов.

" Ако тези партии, които са получили това, въпреки и нежно доверие, го предадат, това ще бъде злополука. "

Напрежението и разломните линии в обединението не би трябвало да са непреодолими и следва да има отворени малки врати за връзка, добави преподавателят.

" Няма връзка в тази коалиция или в случай че има, тя е пробита и повърхностна. "

По думите му съвкупният резултат е, че обединението наподобява – " ни се води, ни се кара " – едните дърпат, другите бутат. "

" Ангажиментът да управляваш страната не е като да караш количка, блъскаща се на лунапарк и да се забавляваш, когато някой те тресне и ти се разклатят зъбите. "

Според Стефанов е притеснително, че няма детайлизирана управническа стратегия и не виждаме да действат експертните препоръки.

Опозицията не капитализира по важен метод опциите, които ѝ се отварят, посочи Любомир Стефанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР