Политическа партия Продължаваме Промяната доведе само до пълен провал в

...
Политическа партия Продължаваме Промяната доведе само до пълен провал в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Земеделският сектор е напълно провален от Продължаваме промяната

Политическа партия " Продължаваме Промяната " докара единствено до цялостен неуспех в земеделския бранш, обявиха в декларация от ПГ на ГЕРБ-СДС от трибуната на Народното събрание.

Преди дни от изявления в медиите стана ясно, че Европейската комисия (ЕК) е върнала стратегическия проект по обща селскостопанска политика на България с рекордните 405 бележки и мнения, съобщи Десислава Танева от ГЕРБ-СДС. По думите й това отразява действителностите в бранша - отражение на политическата неустойчивост през последната година - три държавни управления, всяко от тях " решило, че светът стартира от него " и оставило своя отпечатък в стратегическия документ при липса на разговор, чуваемост и надграждане, се споделя в декларацията.

Ще останем и единствената държава-член, чийто огромни браншови организации непосредствено апелираха пред Европейска комисия плана за стратегически проект, се акцентира още в текста.

Танева означи бездействието по повод поддръжката за бранша, неналичието на предвидимост и сигурност в бизнес средата, фрапантното понижение на размерите произвеждане, което по думите й единствено в оранжерийното през зимата поддръжката е намаляла със 70 - 80 на 100.

Многобройни са били също обявите за разпродажба на елитни стада, което е довело до търсене на директна поддръжка от ръководещите европейски управляващи. За пръв път представители на браншовите организации организираха такива срещи с ръководителя на Комисията по селските регион, а през вчерашния ден получихме известия от животновъди за идна среща с еврокомисаря по земеделие без присъединяване на страната, уточни Десислава Танева.

Промяната за българските земеделци стартира още с бюджета, тогава ръководещото болшинство подвигна минималния застрахователен предел за земеделските стопани, посочи тя, представена от Българска телеграфна агенция. Депутатът акцентира, че всичко това се е случвало на фона на непрекъснати промени в ръководството на фонд " Земеделие ", прекъсване на съвсем завършили приеми, липса на каквато и да е реакция на увеличени цени и инфлация.

Изключена беше цялостната рехабилитация на " Напоителни системи " от Националния проект за възобновяване и резистентност " с претекстове като от фейсбук взети ", продължи някогашният аграрни министър.

Жътвата следва, към този момент всичко върви добре и ние още веднъж ще имаме годишна продукция в пъти повече, в сравнение с потребяване, посочи Десислава Танева. Според нея непотребните дейности на ръководещите са донесли единствено вреди включително имиджови за страната ни.

Никой не желае да продължаваме неуспехите, апелирам подкрепете уязвимите и оставете на експертите да ръководят запасите по този начин, както години наред се прави, обърна се към властта някогашният аграрни министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР