„Поли Гергушева се завърна на екран година след раждането на

...
„Поли Гергушева се завърна на екран година след раждането на
Коментари Харесай

Полина Гергушева: Възпитаваме Борис с личен пример, искам да сме приятели


„ Поли Гергушева се завърна на екран година след раждането на сина си. Благодарна е на екипа на bTV за гласуваното й доверие да води късните излъчвания на bTV Новините. Казва, че това й е детска фантазия. Красивата млада жена е извънредно земен човек, избрала е напълно осъзнато искрено да приказва за персоналния си живот. Благодарна е, че има дете Еднорог, което учи с персонален образец. Татко му я подтиква да си има вяра и да се развива. “ Така редакторът на вестник „ Всичко за фамилията “ Пепа Йорданова обобщи срещата си с новата водеща на излъчванията в 23:00 ч. по bTV – Поли Гергушева. В изявлението си от първа страница на настоящия брой на печатното издание, журналистката споделя голям брой любопитни неща от професионалния си път, новата роля на водеща на вести и фамилията си.

Имаше ли изненада, когато ви предложиха да се върнете на работа към този момент като водеща на новините?

- Определено бях сюрпризирана и то прелестно. Няма да укривам, че нашият първичен проект с мъжа ми Борис беше да остана по майчинство съвсем две години и да се върна на работа от септември тази година. Но да бъда част от екипа на bTV Новините е голяма чест и привилегия. Това е нюзрумът с най-високо доверие в България и си давам сметка, че имам поредна опция за професионално израстване. Такова предложение не се отхвърля. Въпреки това, ще издам, че помолих управлението да прояви самообладание, тъй че дребният да стане на годинка и да проходи, за което съм откровено признателна на Антон Хекимян, Веселина Петракиева и екипа на bTV, тъй като останах техният избор. Сега от мен зависи да оправдая доверието им. За необятната публика може би не преставам да съм публицист и водещ, само че за мен е напълно друго. Отговорността е друга, държанието е друго, аудиторията е друга. Наистина е нещо ново за мен, което извънредно доста съм желала. Вярвала съм, че иска ми се случи един ден.

Каква е концепцията на късните вести в 23 ч.? Надграждат ли централната емисия?

- Централната емисия в 19 ч. е част от телевизионния праймтайм, когато по-голямата част от феновете са вкъщи и се осведомят за всичко случило се у нас и по света. Нюзрумът на bTV се развива непрекъснато и от предишното лято удължихме централната емисия с 10-минутен сегмент, който след 20 ч. предлага настоящи събеседници, извънредни репортажи и репортерски включвания, с помощта на което феновете имат опция да проследят още по-задълбочено събитията от деня. Късните излъчвания са неразделна част от цялостния развой по информиране на феновете и предлага както резюме на случилото се от деня, по този начин и взор към новините в развиване - всичко най-важно от последните минути и настояща информация от водещите тематики от всички точки на света.

Бяхте ли подготвена да се отделите от Борис?

- Не го одобрявам като обособяване. Ние продължаваме да сме дружно денем, а вечер, когато баща му се прибере от работа, отивам аз. Така че той е непрестанно с родителите си. Бабите също са постоянно отсреща, когато ни се постанова, и сме им доста признателни. Времето прекарано с Боби, е скъпо и прелестно, все пак, като всеки човек, имах потребност да поддържам връзка повече с хора, да приказвам на разнообразни тематики и да излизам от рутината на майчинството. Аз съм много проведена и умея да систематизирам времето си по този начин, че да не липсвам нито на дребния, нито на баща му.



Новинарството допуска следене на значителен размер от информация, успявате ли?

- Ако кажа да, може и да ви подведа. В момента към момента диря салдото сред домашните отговорности, времето, прекарано с детето, и времето за четене на настоящите вести и подготовката за късните излъчвания на bTV Новините. Но в последна сметка това е ежедневната битка и раздвояване на всяка работеща майка - дали дава най-хубавото от себе си и вкъщи, и в работата. Може би звучи необичайно, само че се веселя на мира, когато отивам в малкия екран. Вечер е най-прекрасното време да си в нюзрума. След като мине централната емисия, всичко утихва, огромна част от сътрудниците си отиват. А ние се любуваме на тишината и на опцията да си свършиш работата по най-хубавия метод. Само при изключителни събития паниката се връща, само че в действителност това е най-спокойното време. Може би в известна степен съм късметлийка, че сега мога да работя късно вечер. Някак си човек има опция да се концентрира повече. Когато към теб има десетки сътрудници, които горят в това, което вършат, човек може да се разпилее. Поне при мен е по този начин, постоянно съм обичала спокойствието и тишината.

Стига да ви остава време да се наспивате.

- За момента съумявам. Когато завърши късната емисия в 11:30 по най-бързия метод виждам да се прибера у дома и да си легна. Най-силната ми мотивация за това бързане е, че в 8 часа някой би трябвало да стане. (Смее се)

То добре, че е в 8.

- За благополучие имам фантастично детенце, което спи 12 часа през нощта, не е имало колики, не е имало никакви проблеми, с каквито огромна част от родителите се сблъскват. Общо взето, имаме детенце Еднорог. За който всички приказват, само че никой не е виждал. Е, моето е такова. Освен това яде всичко, не е придирчив. Може би единственото, което ни основава грижи до този миг, са типичните детски заболявания. Но те занапред стартират и предстоят, изключително следващата година, когато би трябвало да тръгне на ясла. По-скоро ни „ кове “ търпението сега.

Колко огромен стана Борис?

- Сега ще направи година и два месеца. В един миг си споделям: " Ох, на мама бебето " и в идващия го виждам по какъв начин тича в близост и разбирам, че към този момент е малко момче. Все повече неща схваща, от ден на ден ни изненадва. Осъзнаваме, че схваща доста повече, в сравнение с допускаме. Фантастичен е!

Как Поли Гергушева попада в малкия екран? Кои са учителите й в специалността? Красотата пречи или оказва помощ? Амбициозен родител ли е? Пази ли персоналния си живот от светлините на прожекторите? Как релаксира и какви са упоритостите й? Отговорите на тези и още въпроси може да прочетете в настоящия брой на вестник „ Всичко за фамилията “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР