Пол Манафорт Още по темата Съветник на кампанията на Тръмп

...
Пол Манафорт Още по темата Съветник на кампанията на Тръмп
Коментари Харесай

В САЩ са повдигнати първите обвинения по "руското разследване"

Пол Манафорт

Още по тематиката
Съветник на акцията на Тръмп призна, че е скрил от ФБР контактите си с руснаци
от Дневник,30 окт 2017
Бившият началник на акцията на Тръмп е първият обвинен по " съветското следствие "
от Дневник,30 окт 2017 Съветник по външната политика е опитвал да уреди среща Тръмп-Путин.

Разследването за въздействието на Русия върху изборите в Съединени американски щати и възможен сговор с екипа на президента Доналд Тръмп насочи в понеделник първите обвинявания против трима американци. Най-високопоставеният измежду тях е Рик Манафор - някогашният началник на предизборната акция на Доналд Тръмп.

Заедно с някогашният му бизнес съучастник Рик Гейтс те са упрекнати в 12 престпълнения, в това число интрига против Съединени американски щати, интрига за пране на пари, че не са записали като " непознати сътрудници " - представители на ползите на задгранични публични или частни институции; за лъжливи и подвеждащи изказвания пред организацията за непознатите агенти; лъжливи изказвания и недокладвани банкови сметки.

Манафорт и Гейтс са служили като нерегистрирани сътрудници на украинското държавно управление и на партиите на украинския президент Виктор Янукович сред 2006 година и 2015 година, печелейки над 74 млн $, които крият по сметки най-вече в Кипър.

Това е било преди години

" Съжалявам, само че това е било преди години, преди Пол Манафорт за стане част от акцията на Тръмп. И за какво крадливата Хилъри и демократите не са във фокуса???? Освен това НЯМА СГОВОР. " (с руснаците - бел.ред.), написа в профила си в Twitter президентът Доналд Тръмп. Той обаче не разяснява обстоятелството, че началник на щаба му евентуално е скрил и изпрал милиони долари.

Действително, обвиняването против Пол Манафорт са свързани с работата му като съветник на проруския режим на Виктор Янукович. Още от 2005г. той е притеглен в страната от олигарха Ринат Ахметов, откакто Оранжевата гражданска война попречи на Янукович да стане президент след белязаните от фалшификации избори от 2004г. Манафорт му оказа помощ да победи през 2010г., трансформира се в един от най-влиятелните съветници на Янукович и построи контакти с олигарси и предприемачи в Украйна и Русия. През август 2016г. украинското Бюро за битка с корупцията разгласява 22 заплащания за Манафорт от съвсем 13 млн. $ за " социологически и други услуги ".

За среща Тръмп-Путин

Значително по-сериозни са разкритията към третия упрекнат - Джордж Пападопулос, външнополитически консултант в предизборната акция на Доналд Тръмп. Той е признал виновността си при даването на подправени изказвания пред сътрудници на ФБР с публични представители на Москва и напъните си да уреди персонална среща сред Тръмп и съветския президент Владимир Путин.

Според обвиняването той съзнателно и умишлено е " прикрил датите, размера и естеството на контактите и връзките си с избрани задгранични лица, за които е знаел, че имат тесни връзки с високопоставени съветски държавни представители ".

В обвиненито против Джордж Пападопулос специфичният прокурор категорично показва, че в края на март 2016г. той е взел участие в съвещание по въпросите на националната сигурност с наличието на Доналд Тръмп и други външнополитически съветници на акцията му. На нея Пападополус се е показал като човек с такива връзки, че може да уреди среща сред Тръмп и президента Владимир Путин.

През април той към този момент е работел интензивно в тази посока, в това число посредством дейни диалози по е-поща и Скайп със " взаимозависимост с външното министерство на Русия ". Спомената рускиня му написала: " Задействах персоналните си връзки след нашия диалог и по твое искане. Както загатнах, всички сме разчувствани от опцията за положителни връзки с господин Тръмп. Руската федерация на драго сърце ще го посрещне, откакто публично разгласи кандидатурата си за президент на Съединени американски щати ".

" Около 25 април 2016г. обвиненият Пападопулос написа на почитан консултант по политическите въпроси в акцията на Тръмп: " Руското държавно управление има отворена покана от Тръмп за господин Тръмп да се срещне с него, когато той е подготвен за това. Предимството да се състои в Лондон е, че тези държавни управления са склонни за беседват по-открито, когато това се прави в " неутрални " градове. "

Опитите да бъде показано следствието и обвиняванията като персонална акция на Робърт Мюлър против Белия дом се обезсилват от механизма, който се употребява в следствието. Става дума за така наречен Голямо жури от правосъдни заседатели, което вместо нормалните 12 души е формирано от 16 до 23 членове, заседаващи скрито. Прокурорите им показват разкритите обстоятелства и те преценят дали да бъде повдигнато обвиняване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР