Покрай мащабната промяна, която започна служебното правителство, беше логично да

...
Коментари Харесай

Странното завръщане на Влади Калинов

Покрай огромната смяна, която стартира служебното държавно управление, беше разумно да се смени и индивидът, който управлява строителството в страната. Но назначението на проектант Влади Калинов - дълготраен шеф на софийския строителен надзор, чиято кариера е много обвързвана с възхода на ГЕРБ - за шеф на Дирекция " Национален строителен надзор " (ДНСК), повдига повече от един въпрос.

Това е един от най-важните постове в държавната администрация. ДНСК и надлежно районните й звена дават отговор за осъществяването и използването на градежи от първа, втора и трета категория, както и дали са законосъобразни строителните бумаги и дейностите на общините.
Тиха промяна
Първо mediapool.bg откри осъществената смяна, като откри, че на уеб страницата на дирекцията е посочено, че точно Калинов е новият началник. Видно от кешираната версия, промяната на някогашния шеф арх. Иван Несторов се е случила на 19 май, сряда.

Ocтaвĸaтa нa Hecтopoв съответства по време с peшeниeтo нa Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд (BAC) дa пoзвoли в столичния ĸвapтaл " Лoзeнeц ". Cъдът ocтaви в cилa peшeниeтo нa Aдминиcтpaтивeн cъд-Coфия гpaд oт 6 нoeмвpи 2020 година, c ĸoeтo ce oтмeня cпиpaнeтo нa cтpoитeлcтвoтo нa 34-eтaжнaтa cгpaдa, нaлoжeнo имeннo oт нaчaлниĸa нa ДHCK. По време на свадите към небостъргала през 2019 година, Несторов първо защитаваше тезата, че не може да се спре строителството, само че след това.
Кариера от Банкя до Министерство на регионалното развитие
Влади Калинов е меко казано спорен избор за позицията. След повече от десетилетие кариера към Столичната община той напусна поста шеф дирекция " Общински строителен надзор " през юни 2019-та от управителния пост след диалог с кмета Йорданка Фандъкова. Калинов приключи процедурата по издаване на заповед за унищожаване на издигнатите без строителни бумаги навеси на терасата в жилището на тогавашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Проверка на " Капитал " демонстрира, че оттогава формалното му занятие е ресторант " Изгубената София " в столичния ж.к. " Стрелбище ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР