Показан бе шифърът на крал Чарлз III, който ще се

...
Показан бе шифърът на крал Чарлз III, който ще се
Коментари Харесай

Подменят британските лири: пускат новите през 2024 г., те ще са с образа на крал Чарлз III - Свят

Показан бе шифърът на крал Чарлз III, който ще се употребява от държавните служби, върху държавните документи и пощенските кутии във Англия след гибелта на кралица Елизабет II, оповестява Би Би Си. Той е бил определен от краля всред редица планове, направени от Колежа по гербовете. Монограмът съчетава неговите букви " C " и " R " за Rex, латинската дума за крал, плюс III и ще замести E II R на кралица Елизабет II.

Тепърва предстоят съществени промени, които ще бележат новото ръководство на крал Чарлз III.

Една от тях е подмяната на английските лири. Новите банкноти с портрета на крал Чарлз III се чака да влязат в обращение доникъде на 2024 година - заяви Банката на Англия. Изображението ще бъде показано в края на 2022 година

Ще бъдат създадени нови монети, които ще се появят " в сходство с търсенето от страна на банките и пощенските клонове ", оповестява Кралският монетен двор. Не е избрана дата, на която те ще влязат в приложимост, само че изображението на новите монети на крал Чарлз ще бъде показано преди влизането им в обращение. Сега в обращение са към 27 милиарда монети от ръководството на кралица Елизабет II.

Съществуващите банкноти и монети ще продължат да бъдат годни. Банкнотите и монетите на крал Чарлз и кралица Елизабет ще се употребяват редом.

Ще се сменят и пощенските марки. Кралските пощи оповестяват, че новите марки с крал Чарлз " ще влязат в обращение след привършване на наличните количества ". През ноември ще бъде пуснат комплект от четири възпоменателни марки, на които ще бъдат изобразени портрети на кралица Елизабет II, направени на разнообразни стадии от нейното ръководство.

С приключването на интервала на кралски печал за първи път ще бъде употребен новият код на крал Чарлз. Този персонален монограм на новия монарх ще бъде употребен за първи път в пощенската зала на Бъкингамския замък през днешния ден, когато ще бъде отпечатан на писма от кралския двор.

Новият код ще стартира да се употребява всеобщо, като бъде поставян на униформите, формалните писалищен материали, публичните здания.

Няма да има неочаквана смяна при пощенските кутии. Все още се употребяват кутии от времето на кралица Виктория, Едуард VII, Джордж V и VI и истинските шифри остават, до момента в който се наложи кутиите да бъдат сменени. Почти 70 000 от сегашните пощенски кутии, към 60% от общия брой, датират от ръководството на кралица Елизабет II. От късото ръководство на Едуард VIII, който абдикира през 1936 година, са непокътнати единствено към 170. Пощенските кутии, които към този момент са в развой на създаване или са подготвени за инсталиране, ще продължат да носят шифъра на починалата кралица, оповестяват от Royal Mail.

В случаите, когато кралските шифри се появяват на здания, обособените организации ще вземат решение по кое време и дали да бъдат обновени.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР