Покаял се мафиот твърди, че двата клуба се спасили с

...
Покаял се мафиот твърди, че двата клуба се спасили с
Коментари Харесай

„Ла ндрангета“ в далавера с „Ботев“-Пловдив и „Вихрен“-Сандански?

Покаял се мафиот твърди, че двата клуба се избавили с подправени банкови гаранции
Според полицейско следствие калабрийската мафия върти 130 милиарда евро на година

Българските футболни клубове “Ботев ”-Пловдив и “Вихрен ”-Сандански са употребили услугите на калабрийската мафия “ла ндрангета ”. Заявил го е пред чиновници на италианските сили за сигурност Дженаро Пуличе - покаялият се член на най-силната в този момент на Апенините проведена престъпност. Без да прецизира по кое време, къде и по какъв начин е въртяна далаверата, мафиотът бил удостоверил по време на разпит, че “ла ндрангета ” била осигурила напълно естествени банкови гаранции на “Ботев ” и “Вихрен ” за приемането от тях на кредитни линии за регистрация във футболния шампионат на България. Според Пуличе, който е бил един от водещите финансови специалисти на калабрийската мафия, въпросните банкови гаранции обаче били напълно подправени. Като далаверата на “Ла ндрангета ” била в приемането от двата клуба на великодушна комисионна от 4%, без значение от измислените от финансиста и приятелите му документи за обезпечаване на нужните на нашите тимове доста пари. Мафиотите били приложили същата доходоносна скица и по време на спретнатия вземане-даване с италианския футболен клуб “Комо ” от намиращия се северно от Милано едноименен град.

Казаното до тук е единствено микроскопична част от просторното следствие “Банката Ндрангета ”, оповестено завчера от римския ежедневник “Република ”. В ширналата се на няколко страници дописка екип от четирима водещи кореспонденти на вестника прави опит да разкрие новите способи на деяние на калабрийската мафия, която съгласно последните данни на полицията върти на година към 40 милиарда евро. В началото създателите на следствието прецизират, че през днешния ден голямата част от капитала на мощната корпорация на проведената престъпност е трупан от трафика на опиати, а по-малката част - от легални вложения в Италия и чужбина, от локални действия като рекет и манипулиране на търгове за публично строителство и т. н. Но от много години следствията на антимафиотите се концентрират върху финансовите интервенции на “ла ндрангета ”, които съгласно репортерите на “Република ” са актуалната автомагистрала за придвижване и увеличение на парите на калабрийската мафия, започвайки с тези от алъш-вериша с кокаин. Като нейните печени финансистите били основали даже лични свръх-ефикасни схеми за интернационалните разплащания, които ръководели от дребни обитаеми места в Калабрия. И които били сходни на ръководената от китайски нарушители индийска система за разплащания “Хавала ”, осигуряваща анонимност и минимална документи, но способна да реалокира за нула време милиарди долари или евро от единия до другия завършек на света. В същото време “Банката Ндрангета ” употребила все по-често за разплащанията си с доставчиците на дрога от Латинска Америка на извънредно сложни за прихващане криптовалути като да вземем за пример “монеро ”.

А последният шлагер в интервенциите на финансистите на калабрийската мафия за трупането на облаги било залагането на новата “крипто-граница ” - така наречен миксери или тумблери, посредством които издигали “димна завеса ” върху истинските “блокчейни ”.
Но с цел да бъдат осъществени интернационалните транзакции на суми с най-малко 6-7 нули откъм гърба парите от продажбите на дребно на дрогата би трябвало да бъдат изпрани и в следствието си “Република ” дава отговор на въпроса по какъв начин става това. Ами посредством вербуването и корумпирането на чиновници в дребни и междинни банки най-много в Италия, Австрия, Германия, Полша, Португалия и Швейцария, които предоставяли на финансовите специалисти на “Ла Ндрангета ” нужните кодове за проникването им в набелязаната кредитна институция. И по-късно експертите - мафиоти били в положение да създадат всичко това, което си изискат - да вкарват по сметки пари в брой, да ги разпращат под разнообразни форми тук и там, да обезпечават извънредно търсените въпреки и подправени банкови гаранции, както в тази ситуация с “Ботев ”-Пловдив и “Вихрен ”-Сандански, против които да получават тлъсти комисионни, да монетизират депозитни документи с неразбираем генезис, да източват парите от “дремещи ” банкови сметки и т. н. Като за противозаконните си интервенции “белите якички ” на “Ла ндрангета ” употребявали съгласно “Република ” и... 240 000 офшорни сметки! 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР