Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов. Това каза председателят

...
Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов. Това каза председателят
Коментари Харесай

Росен Желязков след срещата с папа Франциск: Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов

Пожелавам здраве, оптимизъм, религия, вяра и обич. Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков след срещата с папа Франциск в Рим по случай 24 май, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Този празник е най-хубавият български празник, тъй като е обвързван с нематериалност, книжовност и общуването с книгите. На този ден би трябвало да си пожелаваме единствено хубави неща. Това беше и диалогът ми със светия отец. Той пази доста топли мемоари от визитата си в България през 2019 година ", сподели той.

" Тогавашното му послание за мира на земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително богатство, не е задоволително просто да няма война. Последната му енциклика, която е обвързвана с братството и мостовете, които би трябвало да градим и да преодоляваме разликите си.

Най-вече обръщението му към българския народ бе с пожеланието към българите и делегацията ни да бъде одобрявана годишно ", добави Желязков.

Председателят на Народно събрание за диалога с Пиетро Паролин - държавен секретар на Ватикана: обсъдихме всички значими политически тематики. Те бяха осведомени доста добре с последните събития в България. Поощриха процеса нормализация на политическия живот. Разбира се тематики като войната в Украйна, връзките с РСМ.

По думите му диалогът беше с разбирането, че в Европа би трябвало да градим мостове.

Желязков изясни, че главната тематика на диалога с държавния секретар Паролин е била да бъде реализирано устойчиво ръководство.

“Две години да няма устойчиво ръководство в страна членка на Европейски Съюз буди паника, която е необяснима, изключително когато двете политически сили, които имат възможността да осъществят и политики и да имат идентични политически възгледи, приказва за някакъв тип горделивост, което в нашата вяра не е обяснимо ", сподели ръководителят на 49-ото Народно събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР