Пожар на площ между 200 и 300 декара гори в

...
Пожар на площ между 200 и 300 декара гори в
Коментари Харесай

Стрелби запалиха пожар на военния полигон "Ново село"

Пожар на повърхност сред 200 и 300 декара гори сега в региона на военния полигон Ново село, предава. В гасенето на пожара вземат участие огнеборци от Сливен и Котел, както и военнослужещи от полигона, заяви Валентин Мишев, специалист по военно-мобилизационна подготовка в регионална администрация Сливен. 

Пожарът е провокиран от образователни стрелби, разгласи пред Националното радио комисар Владимир Демирев, шеф на пожарната в Сливен. Към момента пожарът е локализиран в три огнища, а задачата е да не трансферира планината в посока село Градец.

По гледище на регионалния шеф Минчо Афузов в късния следобяд в гасенето се включи и хеликоптер на Военновъздушни сили. 

Комисар Демирев разяснява, че пожарът е надалеч от обитаеми места и няма заплаха за хората. „ Към момента продължава развиването на пожара. На ти огнища главно гори. Нашите старания са ориентирани на най-западния фронт и по билото на планината за да не трансферира билото, а да остане в границите на полигона “, разгласи той.

Заради заплахата да се натъкнат на невзривени муниции след стрелбите, противопожарните екипи се държат на разстояние. „ Това са ни опасенията и за това малко по отдалеко се работи за да не стане по-голям проблем “, твърди комисарят.

Гасенето на огъня през нощта се приключва, а хеликоптерът е партерен. „ Ще остане да се следи от дежурните на полигона. Утре рано сутринта ще създадем организация още веднъж да продължим гасенето “, прибавят от пожарната.

В гасенето на пожара вземат участие огнеборци от Сливен и Котел, военни и горски чиновници. От Областна администрация осведомиха, че на дежурните групи са занесени вода и храна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР