Пожар изпепели апартамент в бл.10 в жк „Дружба 3“ в

...
Пожар изпепели апартамент в бл.10 в жк „Дружба 3“ в
Коментари Харесай

Жена запали апартамента си след скандал със съседите за силна музика

Пожар изпепели апартамент в бл.10 в жк „ Дружба 3 “ в Русе, подозира се тенденциозен палеж.

Двустайното жилище е изцяло унищожено от пламъците, лумнали в него малко преди 12:00 часа през днешния ден. Наложило се огнеборците да изтеглят хората от прилежащите жилища, измежду които е имало дете и трудноподвижен мъж, оповестява Русе Медиа.

В жилището на втория етаж, където е станал пожарът, е живеела жена на към 50 години. Според съседите те са имали от години проблеми и различия поради мощна музика, крясъци и компании. Подавали са над 30 сигнала към полицията и тел.112 и са обмисляли подписка за изгонването ѝ от входа. В отговор тя неведнъж е заплашвала, че ще ги подпали.

По непотвърдена информация пожарът фактически е бил разпален от обитателката на жилището, като е тръгнал от пердетата в стаите и бързо е обхванал целия апартамент.

На място са били изпратени пожарна и полиция. Огънят е бил сподавен, а дамата е била отведена в Центъра за психологично здраве. Съседите ѝ считат, че тя е нестабилна душевен и е било въпрос на време да се случи случай. Други обаче си задават въпроса по какъв начин се е сетила да извади газовите бутилки от жилището си, преди той да пламне.

В жилището е нямало ток от известно време и обитателката му се е отоплявала на дърва и е готвела на газ. При гасенето на пожара са наводнени жилищата на първия етаж, има и опушени жилища в съседство. Предстои оглед за изясняване на аргументите за случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР