Пожар е унищожил 600 декара пшеница в землището на с.

...
Пожар е унищожил 600 декара пшеница в землището на с.
Коментари Харесай

Пожар унищожи 600 декара пшеница в община Тервел

Пожар е унищожил 600 декара пшеница в землището на с. Кладенци, общ. Тервел, оповестяват от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Сигналът е получен през вчерашния ден към 14:50 часа. Огънят е премахнат от трима чиновници на Районната работа на пожарната в Тервел. Спасени са 400 декара пшеница. Причините се проверяват от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в общинския център.

В началото на юни от Община Тервел и Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ приканиха жителите да съблюдават прецизно откритите противопожарни правила на Министерство на вътрешните работи заради нараснал риск от произшествия в резултат на летните температури.

Забранено е пушенето и изхвърлянето на угарки от цигари наоколо до житни масиви, гори и полезащитни пояси; потреблението на открит огън на по-малко от 50 метра от житни масиви, горски насаждения и складови, икономически и жилищни сгради; нерегламентираното изхвърляне на запалими отпадъци; паленето на стърнища, сухи треви и крайпътни ивици; потреблението на селскостопанска техника, която е неизправна или не дава отговор на условията за пожарна сигурност.

При определяне на пожар жителите би трябвало неотложно да подадат сигнал на телефон 112.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР