/Поглеед.инфо/ Съвременните руски оръжия предизвикват възхищение у западните експертиАмериканският Ейбрамс

...
/Поглеед.инфо/ Съвременните руски оръжия предизвикват възхищение у западните експертиАмериканският Ейбрамс
Коментари Харесай

Ще ги посрещнем с гръм и трясък: Пристигането на Ейбрамс се очаква с нетърпение от Прориви, Aлигатори и Краснополи

/Поглеед.инфо/ Съвременните съветски оръжия провокират удивление у западните специалисти

Американският " Ейбрамс " /Abrams/, който ще дойде в Украйна през есента, ще стане цел за съветските 152-мм управляеми ракети " Краснопол ". Според канадско-индийското военно издание Eurasian Times " Краснопол " се е трансформирал в най-модерното съветско оръжие, употребявано против въоръжените сили на Украйна - наред с танка Т-90 " Прорив " и усъвършенстваната версия на ударния хеликоптер Ка-52 " Алигатор ".

Снарядите " Краснопол " към този момент са се потвърдили. Край Кременная с него е изумен украински танк М-55С, написа Army Recognition.

M-55S е украински главен военен танк, създаден от Словения през 90-те години на предишния век въз основата на руския танк Т-55. Той е осъвременен особено за въоръжените сили на Украйна: усъвършенствани са нападателните и отбранителните качества.

Словения изпрати 28 танка на режима в Киев. Всяки от тях е оборудван с ново 105-мм оръдие Royal Ordnance L7 с топлоизолиращ корпус. Освен това M-55S получи спомагателна реактивна ризница, дигитален балистичен компютър, стабилизация на оръдието, мерник Fotona SGS-55 с лазерен далекомер, командирски мерник Fotona COMTOS-55, усъвършенстван мотор, нови гумено-метални вериги и даже лазерен радиационен детектор LIRD-1A, обвързван към димния гранатомет IS-6.

След модернизацията М-55С не отстъпва доста на най-модерните модели танкове, написа Army Recognition. Така че унищожаването на словенските транспортни средства демонстрира, че Краснопол елементарно ще удари даже Ейбрамс.

Руското министерство на защитата към този момент заяви за броя на унищожените танкове на НАТО след неуспеха на украинското „ контранастъпление “. 25 танка Leopard (включително последната трансформация Leopard 2A6, предоставени от Германия и Португалия) и 7 танка AMX-10 RC® бяха изгорени в Запорожие. Загубите на американските 152-mm артилерийски системи M777 A2 в Запорожие и други тактически региони възлизат на 76 единици.

Army Recognition: " Краснопол " не употребява GPS, а разнообразни способи за лазерно целеуказване

„ Краснопол “ употребява лазерно ориентиране за тъкмо поразяване на задачата, написа Army Recognition. Снарядът може да се насочва благодарение на разнообразни способи за лазерно целеуказване. Това ви разрешава да коригирате траекторията на снаряда и да го насочите към избрана цел.

Точността на снаряда " Краснопол " е такава, че може да поразява цели на разстояние до 40 км според от употребяваната трансформация. Високоточният снаряд е оборудван с осколочно-фугасна бойна глава. В взаимозависимост от разновидността тежестта на бойната глава варира от 6,5 до 11 кг (най-модерната версия е Краснопол-М2). Това ви разрешава да удряте бронирани бойни машини и даже вкопани и бронирани укрепления.

Eurasian Times съпоставя Краснопол с американската 155-милиметрова управляема ракета M982 Excalibur. Въпреки това съветските муниции се разграничават от американските си сътрудници с доста нововъведения: усъвършенствана аеродинамика и лазерно самонасочване.

„ Основното преимущество пред американския снаряд Excalibur е неналичието на взаимозависимост от GPS навигационни сигнали, които могат да бъдат заглушени от системи за електронна война “, написа Eurasian Times. - Руските артилеристи си икономисват нуждата от доста комплицирани вятърни и балистични калкулации, с цел да обезпечат тъкмо попадение.

Основното преимущество на снаряда е съществуването на самонасочваща се глава и вследствие на това способността да се насочва към задачата с минимално отклоняване. Това усилва шанса за уцелване от първия изстрел, без значение от обсега. За разлика от доста снаряди със сателитно ориентиране, Краснопол може да поразява и движещи се цели.

" Краснопол " нападна бронирани машини по същата траектория, както доста противотанкови управляеми ракети (ПТУР) - от горната точка. Аеродинамичните кормила оказват помощ за смяна на посоката на полета в крайния сектор от траекторията, насочвани от лазерен маркер върху задачата.

Eurasian Times: „ Краснопол “ ви разрешава да предотвратите офанзиви против съветските линии за доставяне

Тъй като Краснопол е особено планиран да поразява цели с първия изстрел, артилерийските елементи би трябвало да носят по-малко муниции.

„ Това основава логистични и транспортни преимущества, защото прави съветските доставки по-малко уязвими “, написа Eurasian Times.

Стационарните цели имат % на попадение до 95%, до момента в който движещата се цел има % на попадение до 70%. Въпреки че прибавя: това са единствено приблизителни, разчетни числа.

За първи път Министерството на защитата заприказва за потреблението на Краснопол още през януари. Видеото сподели екипажите на 152-мм гаубица " Мста-Б " от артилерийската част на Корпуса на морската пехота на Тихоокеанския флот.

И още на 26 януари Краснопол удари украинския щаб на Сухопътните войски в Угледар. Командният център се намираше в постройка до пожарната в северните околности на града.

„ Поставянето на военни щабове и съоръжение наоколо до гражданска инфраструктура усилва възможностите за съпътстващи вреди, които биха могли да бъдат употребявани в допълнение за рецензия на Русия “, разкрива Eurasian Times лъжливата тактичност на ВСУ.

Ето за какво са нужни високоточни муниции за първи удар за заличаване на украински цели, скрити посред жилищните квартали.

Угледарският Щаб беше засечен посредством радиоизлъчването от антената на сателитния интернет информационен терминал Starlink, разпознат от оборудването за радиоелектронна битка " Жител " и " Свет-КУ ".

Командният център събираше и предаваше цялата информация от подразделенията на 72-ра механизирана бригада и 23-ти стрелкови батальон на Въоръжените сили на Украйна по цялото Угледарско направление. В резултат на удара е " изведено от строя особено съоръжение за приемане и изпращане на криптирани данни ", потвърдиха от Министерството на защитата ни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР