Поетапното осигуряване на болнични легла за лечение на пациенти с

...
Поетапното осигуряване на болнични легла за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Нова заповед: Увеличават броя на COVID леглата в София

Поетапното обезпечаване на болнични кревати за лекуване на пациенти с COVID-19 на територията на София, както и съответните лечебни заведения, в които ще се одобряват нуждаещите се, е разказано в заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия /СРЗИ/ - доктор Данчо Пенчев. Заповедта влиза в действие от сряда - 18 август.

В документа е указано при какви равнища на заболеваемост на 14-дневна база в коя болница какъв брой кревати е належащо да се обезпечат.

При най-висока степен на заболеваемост - 4 равнище, съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, в 25 столични лечебни заведения ще би трябвало да бъдат обезпечени 1435 кревати, като 200 от тях ще бъдат за заболели, нуждаещи се от интензивно лекуване, се показва в заповедта. Временните ограничения и действия за организация и преструктуриране на лечебните заведения, избрани със заповедта, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на София, се добавя още в документа.

Целият текст на заповедта вижте тук:
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР