Подуправителят на Националният осигурителен институт (НОИ) Весела Караиванова-Начева заяви, че

...
Подуправителят на Националният осигурителен институт (НОИ) Весела Караиванова-Начева заяви, че
Коментари Харесай

НОИ дава великденските добавки към пенсиите преди празниците

Подуправителят на Националният застрахователен институт (НОИ) Весела Караиванова-Начева съобщи, че Национален осигурителен институт има подготвеност и ще изплати с самостоятелна ведомост дружно с пенсиите за месец май и великденските добавки.

Тя означи признатото от Народното събрание изменение в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО), с което задължава Национален осигурителен институт да изплати съответните добавки по 100 лева за групата на пенсионерите, които получават приход от пенсии до линията на беднотия.

Караиванова-Начева напомни, че пенсиите се изплащат от 7-о до 20-то число. " Ще ги изплатим преди Великден, с цел да могат хората да ги получат по този начин, както е планувано за съответните празници ", посочи тя.

Тя уточни, че би трябвало да създадат среща с " Български пощи ", тъй като по-голямата част от пенсионерите получават своите пенсии и добавките посредством тях. Създали сме съответната организация. Днес ми следва диалог и среща с " Български пощи ", с цел да мога да видя какъв е техният график.

" Имаме подготвеност. Каквото е належащо сътрудниците по места ще създадат и в събота, и в неделя, тъй че да могат да доближат тези суми до хората за празниците ", увери тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР