Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан

...
Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан
Коментари Харесай

Убиецът на Георги от Борисовата прехвърля екзекуцията на друг известен престъпник

Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев опитва да трансферира виновността за клането върху един от биячите на дребния Еци. В няколко поредни съвещания на Софийския градски съд Матев и отбраната му пробутват версията, че Патрик Първев, който сега излежава 6-годишна присъда за побоя над 3-годишния Еци, в действителност е килърът на Игнатов, оповестява „ "Телеграф.

Подсъдимият и юристите му са се заловили за признания на Първев, написани след крепък бой от негови съкилийници в ареста на бул. „ Г. М. Димитров “ през 2015 година. Тогава Първев е задържан дружно с Александър Донов. Двамата са упрекнати за жестокия побой над 3-годишно дете, за което трябвало да се грижат.

В същото време полицията трескаво търси килъра на 16-годишния Георги, който е прободен с нож в Борисовата градина. Единственото, с което разполагат ченгетата като диря в оня миг, са фрагменти от охранителна камера в региона на убийството на „ самотния бегач “. Разследващите допускат, че това е килърът на Георги.

На 7 май по делото против Матев с белезници пред Софийски градски съд беше докаран Калин Евтимов, престъпно проявен за обири и опиати. Именно това е един от съкилийниците на Първев, който го е тормозел. Бандитът, несъмнено, не призна да е бил Първев. Каза единствено, че го тормозели душевен – карали го да спи на земята без дюшек, както си било „ обикновено “. Евтимов съобщи, че Първев напълно непринудено бил написал самопризнанията на няколко листа А4.

Още предходната година, обаче, на разпит по делото против Матев от пандиза бе доведен и самият Първев. Пред съда той изрично съобщи, че няма нищо общо с убийството на Георги в Борисовата градина. Магистратите тогава прочетоха саморъчно написаните от него „ признания “, в които той споделя, че в следствения арест е бил измъчван от съкилийниците си. Карали го да се съблича гол, да чисти килията с четка за зъби и го препикавали. Побоят му бил натрапен, с цел да си признае, че той е умъртвил Георги в Борисовата градина. Пред съда, обаче, Първев се отхвърли от тези показания.

Заяви, че е бил обичай, само че поради побоя над Еци. И изясни, че подписите под показанията му не са негови, поради което съдът назначи графологична експертиза. Тя бе призната едвам предходната седмица от съда.

Вещите лица са безапелационни, че текстът е написан от Първев. Въпреки че стана ясно, че тези показания са написани след напън, Матев и отбраната му са се хванали като удавници за сламка за тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР