Подполковник Азатбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската

...
Подполковник Азатбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската
Коментари Харесай

Кой е руснакът, когото нарекоха Касапина от Буча

Подполковник Азатбек Омурбеков, пълководец на 64-та мотопехотна бригада на съветската войска, беше разгласен от украинските медии за директно виновен за убийствата на цивилни в предградието Буча на столицата на Украйна Киев.

Подполковник Азатбек Омурбеков е на към 40 година На редките фотоси, които могат да се видят обществено, той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му.



Също по този начин на една от фотосите, които се популяризират в обществените мрежи, се вижда Омурбеков със духовник на Руската православна черква. Според украинските медии фотографията е направена през ноември 2021 година в Хабаровск, когато полковникът е получил благословия от свещеника.

„ Историята демонстрира, че множеството борби водим с душите си. Оръжията не са най-важното нещо. Църквата е място, където можем да се причестяваме и да се подготвим за идните събития”, разяснява английският вестник „ Таймс”, наричайки Омурбек „ Касапинът от Буча “.



Официалните данни за службата му в съветската войска демонстрират, че през 2014 година за изключителни заслуги той е награден от съветския заместник-министър на защитата Дмитрий Булгаков.

В Украйна Омурбеков е отпред на частта, която е взела участие в завладяването на Буча и до края на март управлява града, на към 25 км от центъра на Киев.



Омурбеков и неговото поделение напуснаха Буча, откакто Русия разгласи, че е приключила първата фаза от войната и че фокусът на съветската войска се измества към „ цялостното избавление на Донбас”.

По данни на съветското министерство на защитата, Омурбеков и неговата 64-та мотопехотна бригада са напуснали Украйна и към този момент са в Беларус.

Украинското разузнаване твърди, че военната част, а евентуално и самият той, могат да се върнат на фронтовата линия и скоро би трябвало да се реалокират в Белгород в Западна Русия, преди да бъдат изпратени към Харков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР