Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле,

...
Подписката в подкрепа довършването на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле,
Коментари Харесай

Изпратиха подписка за завършване на АМ „Струма” до Фон дер Лайен

Подписката в поддръжка довършването на автомагистрала „ Струма ” през Кресненското дефиле, зад която застанаха над 6000 от Пиринско, бе изпратена и до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Подписката бе импортирана преди 2 седмици в Министерски съвет, в Министерство на регионалното развитие, Министерство на околната среда и водите и МТС от уредниците, предава Нова телевизия.

Местните хора поддържат утвърденото трасе на автомагистрала „ Струма “, което планува в посока София да бъде построено ново трасе отвън дефилето, а в посока Гърция да се употребява съществуващият път Е-79 след неговата рехабилитация, включваща всички уреди – мостове, тунели, водостоци и други, някои от които не са ремонтирани от повече от 20 години.

Според един от уредниците Бианка Венкова задачата е подкрепяне на доизграждането на автомагистралата през Кресненското дефиле.

" Искаме да се избегнат километричните тапи, както и пътните катастрофи. За 3 дни събрахме повече от 6000 подписа на хора от Симитли, Петрич, Градево, целия район ", акцентира тя.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов уточни, че милиард и 200 милиона лева са отпуснати за построяването на вид с две обособени трасета и те би трябвало да бъдат оползотворени. „ Трасето, което е по билото на планината, се прави в двете направления - с виадукти, мостове и тунели. Това значи, че рано или късно, ще се качи горе, когато се намерят пари ”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР