Подобно на ваксината на Pfizer и медикаментът на Moderna е

...
Подобно на ваксината на Pfizer и медикаментът на Moderna е
Коментари Харесай

Д-р Илиев от Берн обясни защо ваксината на Moderna е по-добра от на Pfizer ВИДЕО

Подобно на имунизацията на Pfizer и медикаментът на Moderna е основан на мРНК правилото. Тя е извънредно сигурна, сходно на тази на Pfizer. Разликите са минимални – те главно усъвършенстват съхранението. Правят я малко по-стабилна”.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия доктор Аспарух Илиев, завеждащ лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн. „ Нямам никакви запаси по отношение на тази ваксина”, безапелационен беше той.

Д-р Илиев отхвърли изказванията, че медикамента може да аргументи автоимунни болести, и уточни, че той е тестван върху хора над 56-годишна възраст, такива с диабет и сърдечно съдови болести и хипертония.

„ Възрастните хора са една от главните фокусни групи. Тази ваксина е неповторима с това, че провокира добър имунен отговор при пациенти с съпътстващи болести. Тествана е при пациенти и с автоимунни болести и няма данни за обостряне в нито един от тези случаи”, съобщи той.

По думите му лекарите поучават сходни пациенти да заобикалят непотребния риск и да се подхожда деликатно, само че няма данни, че имунизацията е нездравословна за тях.

„ Страничните резултати и при имунизацията на Pfizer, и на Moderna, са извънредно ниски”, уточни доктор Илиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР