Подкрепата за един кабинет е политически въпрос и ние няма

...
Подкрепата за един кабинет е политически въпрос и ние няма
Коментари Харесай

Вигенин посочи проблема на кабинета Габровски

Подкрепата за един кабинет е политически въпрос и ние няма да гласуваме за препоръчаното от ГЕРБ правителство. Това съобщи депутатът от БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин в предаването „ Лице в лице “.

„ Със сигурност нашата позиция не е изненада за никого. Ние бяхме първите, които декларирахме  още при образуването на този парламент, че няма да  подкрепим държавно управление с мандата н ГЕРБ, както и на ДПС и на „ Възраждане “, сподели той.
-->
Кристиан Вигенин поясни, че това е добре премислена и политически стимулирана позиция на Националния съвет на БСП. Всички старания в посока за обезпечаване на поддръжка за държавно управление с първия мандат са безсмислени, макар че социалистите почитат професионализма на проф. Габровски, посочи още той.

„ Имаме известни съмнения по част от състава на кабинета. Каквато и да е оценката ни за избрани министри – дали те са положителни или са неприятни, в казусът въпросът е чисто политически. Ние не сме подготвени и няма да подкрепим държавно управление с мандата на ГЕРБ “, безапелационен е той.

Кристиан Вигенин повтори, че те няма да създадат компромис, макар че част от имената на министрите са свързани с БСП. Проблемът бил в това, че съгласно социалистите ГЕРБ не са си научили уроците и макар оферти експертен кабинет, зад него въпреки всичко ще стоят хората на Бойко Борисов.

„ Тук би трябвало да създадем една спогодба – в кабинета има лица, които по едни или различен мотив в предишното са били асоциирани с БСП, само че към днешна дата те нямат нищо общо с нас. Такъв вид подмятания, че ние можем да разпознаем наши хора в държавното управление, не правят работа. Тези хора нямат нищо общо с БСП “, безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР