Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование

...
Подавайки оставка като еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование
Коментари Харесай

Оставката на Габриел – след 2076 срещи. Тя: Действах отговорно

„ Подавайки оставка като еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, действах отговорно и лоялно към договорите за Европейски Съюз и конституционния ред на Република България. Спазих наредбите на договорите и на Кодекса за държание на членовете на Европейската комисия “.

Това разяснява в обществените мрежи претендентът за министър председател с мандата на ГЕРБ-СДС и някогашен еврокомисар Мария Габриел.

„ За мен бе чест и отговорност да давам отговор за този изчерпателен сектор.
Стъпих на най-бързата писта,
тъй като скоростният софтуерен прогрес задаваше темпото, от което не желаех Европа да изостава “, добави тя.

„ Настроихме часовника да отброява и по този начин постигнахме доста с личностите, водачите и жителите, които срещнах по време на своите 2076 работни срещи и 1111 конференции и събития “, добави някогашният еврокомисар.

„ В работата ми като еврокомисар съм се водила от една цел: да се превърнем в Европа на мозъците, Европа – водач в нововъведенията, научните проучвания, високите технологии, модерното обучение, Европа на културата. Извървях дълъг път и постигах резултати дружно с всички сътрудници и сътрудници, ангажирани с тематиките в моите ресори. С екипа ми работих за
построяването на Европа на гениите,
само че и Европа на сърцата. Постигнахме всичко това дружно с Вас – европейските жители. Благодаря ви “, показва още Мария Габриел.

Сочената за нейна наследничка Ева Майдел разяснява слуховете от профила си във фейсбук.

Чета изявления, в които се загатва името ми за идващ български еврокомисар. Смятам, че този диалог е несвоевременен и в огромна степен несъответстващ и аз не желая да се наемам с него. Това написа евродепутатката Ева Майдел във.

По думите и сега България има една задача: да се избере държавно управление и то да бъде про-европейско.
„ Правителство с министър председател Мария Габриел
е най-големият късмет за това. Ако про-европейските сили в Народното събрание не поддържат подобен кабинет, това ще е поредна огромна политическа неточност от тяхна страна. Затова Мария има моята цялостна поддръжка в тази комплицирана, само че значима задача “, уточни Майдел.

Според „ Политико “ името на евродепутатката от ЕНП Ева Майдел се спряга в Брюксел като възможен предстоящ правоприемник на подалата оставка Мария Габриел.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР