Подаването на газ по тръбопровода Северен поток е спряно напълно,

...
Подаването на газ по тръбопровода Северен поток е спряно напълно,
Коментари Харесай

Газпром спря Северен поток напълно. За неопределено време -

Подаването на газ по тръбопровода " Северен поток " е спряно изцяло, заяви ТАСС с позоваване на " Газпром ". Според организацията това ще продължи до " отстраняването на забележките по работата на оборудването. "  

В хода на работата на последния работещ помпен елемент на „ Северен поток “ е била открита щета, до чието отстранявено „ Газпром “ е заставен да спре изцяло помпането на газ по газопровода, се споделя в изказването на компанията.

" По време на работата по газокомпресорния елемент (GPA № 24) на компресорна станция Портовая, осъществена взаимно с представители на Siemens, Газпром е разкрил теч на масло с смес на уплътнител през съединителите на клемните връзки на кабелните линии на датчиците за скоростта на ротора за ниско и приблизително налягане. " - отбелязават от " Газпром ".

„ Писмо за откритите неизправности на блока Trent 60 (№ 24) и нуждата от отстраняването им беше изпратено до президента и основен изпълнителен шеф на Siemens Energy AG, Кристиан Брух. До премахване на забележките по работата на оборудването преносът на газ към газопровода „ Северен поток “ е изцяло спрян “, допълват от съветския холдинг.

Новината идва часове след като, че възнамеряват да вкарат таван на цените на съветския нефт и откакто Москва заплаши да спре доставката на газ за страни, които приложат ограничаване на цените.

" Съобщението на " Газпром " от този следобяд, че още веднъж затваря  " Северен поток " под лъжовен предлог, е още едно удостоверение за неговата ненадеждност като снабдител. Това също е доказателство за цинизма на Русия, защото тя избира да изгаря газ, вместо да съблюдава договорите. " - написа във връзка официалното съобщение на съветския газов колос представителят на Европейската комисия Ерик Мамер.

Gazprom’s announcement this afternoon that it is once again shutting down NorthStream1 under fallacious pretenses is another confirmation of its unreliability as a supplier.

It’s also proof of Russia’s cynicism, as it prefers to flare gas instead of honoring contracts.
— Eric Mamer (@MamerEric)

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР