Под въпрос е XIV издание на Алея на книгата“ във

...
Под въпрос е XIV издание на Алея на книгата“ във
Коментари Харесай

Провеждането на Алея на книгата във Варна е под въпрос

Под въпрос е XIV издание на „ Алея на книгата “ във Варна. Пътуващото ревю, което обичайно идва във Варна в края на юли и началото на август, евентуално няма да се състои тази година, научи Moreto.net.

Причината е, че за всички изложби, които в последните години се организираха в пешеходната зона сред Севастопол и ФКЦ, към този момент е избрана нова локация, а уредниците на " Алея на книгата " считат, че новото място не дава отговор на визията им за смисъла и мащабите на събитието.

" Алея на книгата не е чисто комерсиално ревю, то е културно събитие, което предстои на други закономерности и със специфичните събития за деца играе роля за възпитанието и образованието на подрастващите ", показват от Асоциация " Българска книга, уредник на събитието.
Припомняме, Експертният съвет по устройство на територията към Община Варна реши да не, където досега се организираха редица изложби, и дефинираха нова локация за това - градинката сред Община Варна и Археологическия музей.

От Асоциация " Българска книга " показват, че са писали няколко писма до Община Варна, само че доникъде на юни нямат отговор всъщност на нито едно от изпратените писма. От Асоциацията показват, че са в подготвеност да преминат към следващи дейности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР