Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се провежда разследване по досъдебно

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се провежда разследване по досъдебно
Коментари Харесай

Разследват катастрофа, при която загина 68-годишна велосипедистка

Под управлението на Окръжна прокуратура-Габрово се организира следствие по досъдебно произвеждане по отношение на настъпило пътнотранспортно произшествие, при което е породена гибелта на 68-годишна велосипедистка от гр. Севлиево.

Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние на следствието – оглед на местопрестъпление и се води за закононарушение по чл.343 ал.1 б. «в» във вр. с чл.342 ал.1 от Наказателен кодекс за това, че на 10.10.2022 година в гр. Севлиево, на кръстовище, формирано от ул. “Ал. Верешчагин “ и ул. “Никола Д. Петков “, при ръководство на товарен автомобил „ Скания “  от Д.А. от гр. Севлиево и при ръководство на велосипед от В.Л. от същия град, са нарушени разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е породена гибелта на В.Л.

Провеждат се неотложни процесуално-следствени дейности. В хода на следствието е осъществен оглед на местопроизшествието с присъединяване на автоексперт. Назначена е съдебномедицинска експертиза, като следва назначението на автотехническа експертиза по отношение на аргументите и механизма на зародилото пътнотранспортно произшествие.      

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Габрово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР