Арестуван е съветник на заместника на руския министър на отбраната

...
Арестуван е съветник на заместника на руския министър на отбраната
Коментари Харесай

По мегаделото за корупция в руската армия арестуваха съветник на заместника на Шойгу

Арестуван е консултант на заместника на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, заяви в Телеграм канала си Moscow Times. Антон Филатов е ръководел няколко компании, подчинени на Министерството на защитата, а обвиняването против него е " заграбване в огромни размери ". 

Медията отбелязва, че до 2019 година Филатов е работил в сдружението, отговарящо за логистиката в защитата " Оборонлогистика ". Там един от ръководителите - зам.-министърът на защитата Тимур Иванов е бил арестуван за рушвет. Филатов е негов консултант. 

Посочва се, че от 2013 година, когато Иванов поема АО " Оборонстрой ", Филатов е назначен в бордовете на предприятия, подчинени на Министерството на защитата: АО 1470 УМТО, АО " Спецтранслизинг " и " Оборонлогистика ".

Според медията досега Филатов е четвъртият задържан по отношение на следствието към основния заместител на Шойгу.

Зам.-министърът е арестуван на 23 април, защото е упрекнат, че е покровителствал редица компании, които получавали преференциални държавни поръчки от Министерството на защитата. В подмяна те изграждали и възстановявали безплатно негови и фамилни парцели. Размерът на подкупа възлизал на 1,185 милиарда рубли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР