Под мотото 9% ДДС за по-образована и по-четяща нация стартира

...
Под мотото 9% ДДС за по-образована и по-четяща нация стартира
Коментари Харесай

Пролетният базар на книгата поиска ДДС да остане 9% и след 2021 г.

Под мотото " 9% Данък добавена стойност за по-образована и по-четяща нация " започва пролетният базар на книгата пред НДК. Чрез форума писатели, издатели и читатели настояха за непрекъснато понижение на налога на 9%. В момента Данък добавена стойност за книгите е понижен от 20% на 9%, само че това е краткотрайно решение и изтича в края на 2021 година На откриването на форума участва и служебния министър на културата Велислав Минеков.

" Благодаря на нашите създатели за упоритостта и всеотдайността, с които опазват любовта ни към книгите, желанието да подредим в дома си цели библиотеки с непрочетени книги. Непрочетената книга е като заричане, което даваме сами на себе си за бъдещето, тя е най-смисленият и най-красивият подарък, който може да дарим на индивида до нас “, съобщи той.

По-нисък Данък добавена стойност за по-богато наличие

Темата с непрекъснатото опазване на налога на равнище от 9% ще бъде дискутирана на 2 юни от 11.00 часа на Литературния ъгъл, прецизират уредниците.

" Това, което желаеме, като издатели и като асоциация, сплотяваща книгоиздателите и книготърговците в България, е още един път да поговорим по тематиката, да подчертаем ясно и тъкмо какви са изгодите книгата да бъде подкрепена с по-ниска ставка на Данък добавена стойност. И тази ставка, която беше извънредно добра помощ в изискванията на тежките месеци на пандемията, да остане непрекъсната, по този начин както е във всички останали европейски страни ", посочи Велизара Добрева, ръководител на Асоциация " Българска книга " пред БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР