Под един покрив“ така е озаглавен дългоочакваният късометражен филм на

...
Под един покрив“ така е озаглавен дългоочакваният късометражен филм на
Коментари Харесай

Премиера на късометражния филм "Под един покрив” в кино "Одеон"

" Под един покрив “ по този начин е озаглавен дълго чаканият късометражен филм на режисьора Симеон Цончев. Филмът ще бъде прожектиран довечера от 20 часа в кино " Одеон “ . Зрителите ще могат да видят и научно-популярния филм за дивите птици  “Те отлитат “ . Събитието отбелязва премиерата и на двата кино лентата в стрийминг платформата за българско кино " Филмира “.

В изявление за предаването " Хоризонт до обед " режисьорът Симеон Цончев описа за сюжета на късометражния филм " Под един покрив ” :


" Филмът е за двама възрастни мъже, които търсят метод да превъзмогнат самотата. Всеки намира някакъв път към това и се образува една странна симбиоза. Аз съм сигурен, че човек, който е изпадал в сходни положения, в старанието си да изтика в ъгъла това чувство за самотност и положение, което не е прелестно, е изобретателен и търси разнообразни способи. Във кино лентата господинът, който живее на долния етаж, е много луд в спокойствието и педантичното всекидневие. Може би това е неговият метод да преодолява тези дълги моменти, в които е самичък. Той желае тишина и успокоение, а индивидът, който живее на горния етаж, желае тон ".


Пред БНР Петя Накова от платформата " Филмира “ разяснява тематиката за войната и изкуството:

 Петя Накова

" Тепърва чакаме преосмисляне и реакции за войната през изкуството . Войната е рискова обстановка и всяка такава обстановка в живота на един човек го вкарва в някакво изключително състоя ние, а не в елементарното му всекидневно положение. Всяка рискова обстановка е такава – било за гибел на непосредствен, било за животозастрашаваща болест. Тогава човек мисли и взима решения в някакво друго положение, а не в нормалното си, може би по тази причина се стига и до крайности и до неспособност да се мисли по-нормално.

Цялото изявление със Симеон Цончев и Петя Накова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР