Почти една трета от медицинските сестри в САЩ щати обмислят

...
Почти една трета от медицинските сестри в САЩ щати обмислят
Коментари Харесай

САЩ: Близо една трета от сестрите в САЩ искат да напуснат професията си

Почти една трета от медицинските сестри в Съединени американски щати щати обмислят да изоставен специалността си, откакто Коронавирус пандемията способства доста за утежняването на здравето им, като ги остави изтощени и претрупани, сочат данни от изследване, представено от Ройтерс.

То е обхванало над 18 000 медицински сестри и е било извършено от AMN Healthcare Services през януари. Обобщени данни сочат, че 30% от интервюираните желаят да изоставен кариерата си, което е със 7 процентни пункта повече по отношение на 2021 година, когато стартира вълната от оставки, провокирана от пандемията.

Проучването е посочило още, че 36% от медицинските сестри възнамеряват да продължат да работят в бранша, само че е допустимо да сменят работното си място.

„ Това в действителност извежда на напред във времето продължаващото предизвикателство за психологичното здраве и благосъстоянието на медицинските сестри след пандемията “, разяснява основният изпълнителен шеф на AMN Healthcare Кари Грейс.

Изводът е, че са нужни промени в няколко направления. От една странаq 69% от медицинските сестри търсят нараснали заплати, а 63% – и по-безопасна работна среда, с цел да понижат равнището си на стрес.

Това се случва в миг, когато болничният оператор и водач измежду фирмите снабдители на медицински личен състав HCA Healthcare разгласи, че след пандемията обстановката с личния състав стартира да се усъвършенства.

Въпреки че дефицитът на личен състав в лечебните заведения е проблем от няколко години, той набра особена мощ освен в Съединени американски щати, само че и в целия свят след края на 2021 година, като доближи своя връх при започване на 2022 година след големия брой оставки заради прегаряне.

Кризата с личния състав усили доста разноските на болничните оператори, само че в същото време усили и облагите на доставчиците на медицински личен състав като AMN Healthcare, означават специалисти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР