Почти една седмица прекарват столичани в задръствания по улиците на

...
Почти една седмица прекарват столичани в задръствания по улиците на
Коментари Харесай

Софиянци губят в задръствания по една седмица годишно

Почти една седмица прекарват столичани в тапи по улиците на града на година. Изгубеното време в трафика е 163 часа или 6 дни и 19 часа. Това демонстрира изследване на холандската консултантска компания " ТомТом ", направено през 2019 година

Данните за столицата на България са част от трафик показателя, която компанията разгласява един път годишно. Според него най-задръстените градове в света са индийският Бенгалуру, филипинската столица Манила и колумбийската Богота.

София е на 54-о място в трафик показателя на компанията. Задръстванията в българската столица са на равнището на тези в Палермо, Братислава, Осака и Сан Франциско.

Според изследването на компанията равнището на тапите в София е 36%. Това значи, че тежкият трафик лишава 36% повече време или приблизително по над 20 минути, в сравнение с в час, в който придвижването е обикновено. Този % се е повишил с 1 пункт спрямо 2018 година, демонстрират данните въз основата на пропътувани 43.8 млн. километра по улиците на София.

За 163-те часа, прекарани в тапи, могат да се изплетат 41 шапки, 7 пуловера, да се създадат 4711 палачинки, 3130 пъти да се изслуша песента Imagine на Джон Ленън, да се изгледат 93 футболни мача или 144 епизода от " Игра на тронове ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР