Почти два месеца европейските прокурори проверяват ремонта на столичната улица

...
Почти два месеца европейските прокурори проверяват ремонта на столичната улица
Коментари Харесай

Европрокуратурата е подхванала и ремонта на „Графа“ в София

Почти два месеца европейските прокурори ревизират ремонта на столичната улица „ Граф Игнатиев “. Европрокуратурата е изискала от Министерство на регионалното развитие цялата документи по формираната инспекция на ремонта, разкри пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

„ Направихме инспекции по отношение на заплащането на европейските средства, които би трябвало да бъдат изплатени на Столична община. Знаете, че резултатите на част от тези инспекции не бяха положителни – да вземем за пример, кръстовището с ул. „ Иван Шишман “, има и пропадания тук-там. Проверките на европейската прокуратура са свързани с метода, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – по какъв начин е осъществен ремонтът и дали са спазени всички правила “, разясни Шишков.

В момента Министерство на регионалното развитие и Столична община работят по ограничения за премахване на проблемите при ремонта на центъра на София. Министър Шишков подсети, че ремонтните действия към момента са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР