Почивките по време на работа от дома са ключови за

...
Коментари Харесай

6 начина да останем продуктивни при работа от разстояние


Почивките по време на работа от вкъщи са основни за опазване на продуктивността (снимка: CC0 Public Domain)

Експертите считат, че хибридната работа евентуално ще остане норма за доста експерти, работещи в региона на знанието, като чиновниците ще си разделят времето сред офиса и дома. Кой е най-хубавият метод да останат продуктивни хората, които не престават да работят от разстояние,?

Мнозина от нас към този момент знаят дали се усещат удобно да работят отдалечено. Други желаят да се възползват от удобството, само че към момента нещо им липсва, с цел да се усещат добре в домашния офис.

1. Рутина

Това, че не е нужно да бъдем в офиса всяка утрин в 9 ч., не значи, че можем да излежаваме до пладне. Ема Фрост, шеф по нововъведенията в London Legacy Development Corporation (LLDC), споделя, че нейният персонален най-хубав съвет е: „ уверете се, че стартирате деня съгласно личните си условия “.

„ Нарочно се разсънвам малко по-рано от нужното и или тичам, или върша 10 минути разпъване “, споделя тя. „ Наистина ми харесва да стартирам деня с възприятие на благоденствие. Така че, даже и да имам поредни срещи в Zoom през целия ден, отново се усещам като че ли съм направила нещо хубаво, с цел да стартира деня. “

Синди Стодард, CIO в Adobe, има сходен метод. Тя поучава всички експерти да ръководят графика си дейно през цялото време на деня.

2. Удобно работно място

Човек не може да работи дейно, в случай че му липсват базовите улеснения. Професионалистите, които в този момент трансформират хибридната работа в норма, следва да се уверят, че хардуерът, софтуерът и настройките на бюрото им са толкоз положителни, колкото и в офиса.

„ Старая се да имам всичко тук, с цел да мога да върша всичко както в офиса. Имам си колонки, уеб-камера и два монитора, “ споделя Алехандро Масуе, ИТ управител в Supernus Pharmaceuticals, за офиса в дома си.

3. Правила за ангажираност

Работата от у дома разрешава да смесваме потребностите на работата и на дома. Но също по този начин е значимо да се уверим, че условията на домашния живот не засягат способността ни да работим продуктивно и дейно.

Един от методите е да се открият базови правила за ангажираност, споделя Масюет. „ Работя от нашето мазе, когато съм вкъщи. Децата ми знаят, когато се приберат след учебно заведение, че в случай че вратата към мазето е затворена, не трябва да влизат – заета съм с работа “.

Също по този начин е значимо да се признае, че разпоредбите за ангажираност важат и в двете направления. Специалистите предлагат да се уверим, че използваме времето, спестено от пътуването до офиса, с цел да посветим вниманието си на фамилията, написа.

Луис Жиро, световен началник на цифровата платформа и доставка на артикули в Novartis, споделя, че този тип еластичност оказва помощ на всички да се усещат по-добре, даже в случай че човек е имал претрупан ден и компликации в работата: „ Опитвам се да вечерям с моето семейство всеки ден. “

4. Изолацията като преимущество

Работата от вкъщи може да бъде самотно занятие, само че е и добра опция да се измъкнем от разсейващите фактори в офиса. Фрост от LLDC споделя, че й е по-лесно да се концентрира вкъщи. „ Днес съм в офиса и има непрекъснати срещи, една след друга “, споделя тя. „ Има хора, които задават въпроси, местим се непрекъснато от зала в зала. У дома в действителност ми е доста по-лесно да се съсредоточа и да се съсредоточвам върху по-големи елементи от работата “.

Звучи ли познато? Почти всичко експерти се радват на тишината, спокойствието и концентрацията, които могат да реализират вкъщи – няма кой д ги разсейва както в офисната среда.

5. Време за инцидентни срещи

Едно от хубавите неща на офиса е, че човек може да се срещне ненадейно с сътрудници в кухненския ъгъл и да поприказва неангажиращо. А от време на време от такива неангажиращи диалози излизат нови и хубави хрумвания.

Това е нещо, което липсва при работата от вкъщи. Но експертите споделят, че си намират метод да „ се срещнат инцидентно “ с сътрудници, въпреки и виртуално. Например, Стодарт от Adobe споделя, че си отделя известно време за свободен диалог с сътрудници, сходно на инцидентно стълкновение пред кафе-машината в офиса. Понякога употребява Slack или електронната поща, с цел да попита някого „ по какъв начин си? “ Понякога тези почтени чатове може да провокират диалог, който да докара до по-нататъшно видео-обаждане. Това е метод, който носи изгоди за екипа – и за нея като управител.

6. Почивка денем

Работещите от вкъщи имат неприятната известност на лентяи, които прекарват целия си ден по пижами, гледайки филми. Както ще свидетелстват доста експерти, действителността постоянно е доста друга. „ Нещо, което би трябвало да направя, само че не го върша, е да си почивам “, споделя Масюет от Supernus Pharmaceuticals. „ Понякога се забивам в работа и не помня часовника. Това е нещо, върху което би трябвало да поработя. “

Доказателствата сочат, че това е постоянно срещан проблем: мнозина експерти остават „ вързани “ за бюрото, когато са вкъщи.

За да наруши този модел, Лоик Жиро от Novartis си е основала график да върви на 30-минутно тичане всеки ден, нормално към обяд, когато е по-тихо: „ Това просто ме освежава “. Други споделят, че намират други способи да се откъснат от работния развой, с цел да освежат мозъка си – да вземем за пример с вървене до магазина или излизане към блока.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР