Почивката ви несъмнено би била по-забавна, ако вземете и кучето.

...
Почивката ви несъмнено би била по-забавна, ако вземете и кучето.
Коментари Харесай

Полезни съвети при пътуване с куче

Почивката ви безспорно би била по-забавна, в случай че вземете и кучето. Не е нужно да търсите прочут, на който да го оставите или подобаващ кучешки хотел, единствено би трябвало да се запознаете с особеностите на пътуването с куче. Ще ви споделим няколко трика, които ще улеснят пътуването ви.

Ветеринарен обзор

Преди да заминете на мечтаното пътешестване уверете се, че кучето ви е прегледано от ветеринар и е изцяло крепко. Вашият четирикрак другар би трябвало да има кучешки ваксини, с цел да е предпазен от рискови кучешки заболявания.

Обезпаразитяването на кучето е част от подготовката. Каишките и капките, които имат репелентно деяние срещу кърлежи, бълхи и комари са най-хубавият избор, тъй като комарите да вземем за пример придвижват паразита дирофилария, който влиза в кучешкото сърце и го поврежда.

Клетка или седалка

За да осигурите оптимален комфорт при пътуването с куче би трябвало да се съобразите с желанията на вашето животно. Дребните породи кучета се усещат предпазени, до момента в който пътуват в транспортна клетка, постлана с меко одеяло или в скута на стопанина.

 Куче в кола

Едрите породи кучета избират да стоят на седалката до стопаните си, само че имайте поради, че този тип пътешестване не е безвредно и постоянно е по-добре да им осигурите подобаваща клетка.

Тя би трябвало да бъде задоволително огромна, с цел да може кучето да се изправя в нея, да се завърта и да ляга без усложнения. Не позволявайте на кучето да пътува с глава през прозореца, тъй като това може да докара до пострадване на очите му.

Паузи за тоалетна

Предвидете паузи за отмора и тоалетна на кучето, те би трябвало да най-много на всеки 3 часа. По време на почивките кученцето ще ви е признателно да го разноските на открито, само че постоянно го дръжте на мотив, тъй като новата среда може да го уплаши и да побегне. Честите почивки ще понижат случаите на гадене при пътешестване.

Добра подготовка

Бъдете готови при положение на незабавна обстановка да заведете кучето в най-близката ветеринарна клиника. За тази цел проучете авансово коя е тя и запишете телефонния номер. Носете паспорта на кучето постоянно със себе си.

Вземете задоволително храна за цялото пътешестване и не забравяйте, че би трябвало постоянно да оферирате на кучето прясна вода, изключително в случай че пътуването включва физическа интензивност.

 Ветеринар

Ако кучето страда от гадене по време на пътешестване, посъветвайте се авансово с ветеринарния си доктор за уместно лекарство.

Идентификация

Кучето би трябвало да има кучешки нашийник с медальон, който показва вашия телефон, с цел да може в случай че се загуби и бъде открито, да се свържат с вас допустимо най-лесно.

И най-после, само че не на последно място - в никакъв случай не оставяйте кучето единствено в затворена кола, даже и за малко. Това може да му коства живота поради високите температури вътре.

Това бяха нашите потребни препоръки при пътешестване с куче. Имайте ги поради, с цел да си прекарате прелестно и безаварийно с вашия лаещ приятел.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР