Почитаеми, Васил“ - с тези думи кандидатът за общински съветник

...
Почитаеми, Васил“ - с тези думи кандидатът за общински съветник
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Почитаеми, Васил, София и всички останали общини не получиха нито лев допълнително заради COVID кризата

„ Почитаеми, Васил “ - с тези думи претендентът за общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев стартира обръщението си към номинирания от Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ за кмет на столицата Васил Терзиев по отношение на последната му обява за това, че от „ Продължаваме промяната “ не са спирали парите за града.

„ Тъжно е, че трябваше след следващата Ви проява на непознаване на проблемите на София в народен ефир, да Ви избавя министърът на финансите на Републиката. Той прочее не би трябвало да взе участие в акцията за локални избори в София. Или най-малко няма право, в случай че не е в отпуск. Това да беше единствено - тури му пепел “, споделя Георгиев.

Той напомня, че предизборна акция обстоятелствата към момента имат значение – и ги предлага систематизирани, в това число с доказателства към тях, надявайки се „ до деня за размисъл да се ориентирате в ситуацията “.
ФАКТ 1: София и всички останали общини НЕ получиха нито лев в допълнение финансиране за градския си превоз поради COVID кризата и рецесията с горивата по предложение на кабинета Петков. Такива средства ръководещите тогава от Политическа партия просто НЕ заложиха в бюджета за 2022 година Затова на 15.02.2023 година народни представители от ГЕРБ-СДС го желаеха с оферти за промени в плана на Кабинета Петков - ползвам доказателство 1 - Предложение с вх. номер 47-254-04-44 от 15.02.2022 година Предложението на депутатите от ГЕРБ НЕ беше признато от Народното събрание.  Предложението с вх. номер 47-254-04-44 от 15.02.2022 година

ФАКТ 2: И при актуализацията на бюджета през юни 2022 година, държавното управление на вашата партия Политическа партия още веднъж НЕ предложи в допълнение финансиране за градския превоз в общините. Затова беше изработен втори опит от депутатите от ГЕРБ-СДС - доказателство 2 - предложение с вх. номер 47-254-04-248 от 23 юни 2022 година  Предложението с вх. номер 47-254-04-248 от 23.06.2022 година

Така, когато към този момент Политическа партия нямаше болшинство в Народното събрание и БЕЗ ПОДКРЕПАТА на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, бяха гласувани първите обезщетения за общините, в това число и за София от 74 млн. лева Вашата партия НЕ внесе такова предложение, не ни поддържа на 13-часовото съвещание на бюджетна комисия и след това в пленарна зала.
ФАКТ 3: Метрото за " Слатина " беше включено в Плана за възобновяване от Атанас Пеканов - на 15 октомври 2021 година - на стр. 47, още е разполагаем документът на уеб страницата на Министерски съвет - доказателство 3 - извадка от проекта.  Стр. 47 от Националния проект за възобновяване и резистентност от 15.10.2021 година.

Идвайки на власт Вашите ментори и спасители Асен и Кирил, взеха, че ИЗКЛЮЧИХА плана от Плана - вижте стр. 45 - и той е на уеб страницата на Министерски съвет - доказателство 4 - извадка от окончателния проект.
 Стр. 45 от Националния проект за възобновяване и резистентност от 06.04.2022 година

ФАКТ 4: Столичният електротранспорт НЕ е получил 1,3 милиарда лева обезщетения за цените на ел. силата, не сте преписали вярно от известието на Министерство на финансите.
Накрая Георгиев споделя, че в случай че Терзиев беше отишъл на дебата за бюджета на София за тази година, е щял да знае тези неща.

По-късно през вчерашния ден претендентът за общински консултант от ГЕРБ-СДС добави пред „ Панорама “ на Българска национална телевизия, че „ удобството на политическия консенсус ни е скъпо, само че по-скъпа ни е истината. “

„ Защото обстоятелствата имат значение, даже в предизборна акция. Не можем да мълчим, когато министърът на финансите се включва в предизборната акция с неистини. Финансовият министър Асен Василев опита да заблуди публичното мнение. Той включи целия запас на МФ в акцията - това е неприемливо и аз като правист няма по какъв начин да въздържа възмущението си “, сподели Георгиев.

Той напомни, че с изключение на отхвърли да компенсира общините за увеличените поради пандемията разноски за градски превоз и орязването на плана за метрото за „ Слатина “ от Националния проект за възобновяване и резистентност, Петков и Василев са съветвали София да реже линии на градския превоз, да редуцира водачи и да подвига цената на билетите и картите.

Отрязана от Плана е била и канализацията за “Кремиковци ”, “Панчарево ” и “Връбница ”.

„ Сега строим 100 км канализация, а щяха да са 200, - каза Георгиев. -  Това са обстоятелствата - жителите сами могат да си създадат изводите преди да решат дали да поверят на тези хора ръководството на най-големия град. “



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР