Почистете дебелото черво! От шлака и вредни натрупвания! Звучи здравеопазващо,

...
Почистете дебелото черво! От шлака и вредни натрупвания! Звучи здравеопазващо,
Коментари Харесай

Защо трябва да чистим дебелото черво след изявления на Борисов

Почистете дебелото черво! От шлака и нездравословни натрупвания! Звучи здравеопазващо, само че няма да приказваме за храносмилателната система, гниенето на храни и образуването на газове. Работата е в това, че като потърсиш в Google изказвания на премиера Борисов за тероризма, се появява и натрапчивото напътствие по какъв начин да се оправим с чревните проблеми. Изглежда необичайно, само че пък е потребно.

След кървавите набези в Барселона диря какво са споделили специалисти по въпроси на тероризма. Интересувам се и от мнението на Борисов, тъй като той постоянно заема позата на ценител - нали е кадър на Симеоново и е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Защото отново се проля почтена кръв. Спомних си, че преди година и половина в Лондон 29 страни обявиха, че корупцията е равна на тероризма по хилавост, вреди и вредност. Дори подписаха Мемурандум за сливане на силити във войната с корумрираните. Разследването на американците за абсурда "КТБ " по закона "Магнтски ", както и последните атентати още веднъж демонстрират, че двете болести са еднообразно рискови. Затова е разумно да потърсим какво е споделил по въпроса нашият министър председател. Той е нещо като български вид на Цицерон - дава дефиниции и вади поучения от протичащите се събития.

Ето какво споделя Борисов в Лондон на 12 май 2016 година: „ Радвам се, че най-сетне се заприказва за коалиция и че доста страни по света схванаха значимостта на това, което ние вършим от години. Крайно време беше да се изравнят тероризма и корупцията като еднообразно рискови закононарушения ".

Разбирате ли в този момент? Това, което ние вършим от години - битката с корупцията - другите са го осъзнали едвам през 2016 година Ако имаше дипломи за двуличие - познайте кой щеше да грабне платинената.

Ето още какво споделя: Действително си припомням преди 7-8 години по какъв начин стартира да се приказва за общите дейности против тероризма. Всяка страна криеше своята информация не се споделяше, разнообразни служби работиха по нея. След това по този камшик се надигна една всеобща борба и сега службите обменят информация, оказват помощ си, тъй като една по една всички страни бяха ударени. Включително и България. Тероризмът и корупцията са едно и също.

Всички знаят за големия триумф, който имаме в битката с контрабандата. Бях се подготвил да посрамвам данни, какъв брой милиарди повече са влезнали в бюджета. Това не стана нужно, тъй като техните „ опорки “ ги имаше и те ги знаеха. Явихме се на тази среща с много свършена работа.

Сега Кристин Лагард ще посети България. Шефът на Международният валутен фонд ще направи всичко допустимо да пристигна до 2-3 месеца. Тя желае да се запознае по-подробно с бюрото за битка с контрабандата (?) и с новото бюро за битка с корупцията.”

Поемете мирис, тъй като има още: „ Постави се и въпросът за публичните поръчки и намирането на общ механизъм за бистрота, тъй като там има доста корупция. Хем да се строи, а в това време да е допустимо най-ниската цена с високо качество, тъй като очевидно в целия свят с това има проблем. Всички най-честно го сложиха на масата и дружно съм уверен, че ще се намерят решения. Има доста развити страни в които да вземеш рушвет от чужденец не е наказуемо. Сами проверете кои са. “

Проверихме и открихме една - България. Но тя не е развита...

Българите сме от много време разграничени на две. Първо бяха комунисти и други. След това леви и десни, сини и червени. Минахме през царисти и останалите. Сега сме в интервал: ГЕРБ и всички останали. Някои го превеждат като: корумпирани и некорумпирани. Но не е доста тъкмо, тъй като и измежду некорумпираните има корумпирани...

Герберистите настояват (не споделям "вярват "), че Борисов е популярен, почтен и безкористен. Гледа кучета и магнолии, грижи се за народа и ни обезпечава ярко бъдеще. Останалите са сигурни, че е патогенен измамник. Засега печелят първите.

Да забележим обаче какво споделя статистиката по въпроса.

Според „ Прозрачност без граници” България е най-корумпираната страна в Европейски Съюз през последните 10 години. В света сме на 75-то място, през 2016 година сме се смъкнали със 7 места. И Евростат ни класира на последното място. Там сме и през трите ръководства на Борисов.

Българската прокуратура пък е с най-ниско доверие от всички институции в страната – 6 на 100. А тя се е самообявила за флагман в битката с корупцията. Флагман, който 92% от популацията не го желае!

През февруари 2016 година министър председателят декларира в Народното събрание: „ В началото на 2015 година по мое предписание междуведомствено звено за следствие на корупцията е направило изчерпателен разбор на досегашните политики по противопоставяне на корупцията и е подготвило стратегическия отчет „ Стратегически насоки за предварителна защита и противопоставяне на корупцията 2015-2020 година. Скоро ще проработи профилирано Бюро за битка с корупцията”.

На 22.02.2016 година по време на представянето на новия ръководител на фондация „ Конрад Аденауер” Борисов споделя: „ Не желая Бюрото за битка с корупцията да е орган на хартия. То би трябвало да играе фактически ролята на втора прокуратура в битката с корупцията. "

Ебаси, в случай че „ втората прокуратура” ще е ефикасна колкото „ първата” – по-добре да не хабим патроните...

Борисов най-обича да се хвали с „ достиженията в битката с контрабандата”. Били колосални. Тогава по какъв начин да си разбираем обстоятелството, че няма нито един арестуван огромен контрабандист, нито наказан? Нито един!

Онзи ден ченгета от ГДБОП прибрали мъж, тъй като писал неприятни неща за Борисов във Facebook. На другия ден министър председателят персонално му се извинил и двамата си поговорили по човешк. Спестено бе единствено едно: че точно Борисов командва ГДБОП и без негово познание там даже не смеят да... изтърван газовете, както се споделя... Стана обаче нещо доста необичайно: след диалога жителят стартира да се извинява пред медиите през няколко часа. Този сигурно ще е народен представител в идващия парламент. Ползва тактиката на един прочут народен представител от ГЕРБ: първо плюеш, след това лижиш. Или получаваш премия - при Борисов е форма на синоними.

В Пловдив пък дансаджии привиквали почитатели на „ Ботев”, тъй като скандирали против властта. Не са ги изпратли в Белене, а единствено са си говорили и дансаджии били доста безапелационни. Което го могат - могат.

Борисов твърди още, че не е знаел по какъв начин негов народен представител дерибействал в Добрич от години. Е да, само че нали самичък Борисов твърди, че персонално утвърждава водачите и листите за Народното събрание. А въпросният народен представител е втори мандат в Народно събрание. Освен това "дясната му ръка " Цецо защо е? За какво е? - питаме повторно. А може с Борисов да не са знаели, че рекета и изнудването са закононарушение. Нали Борисов споделя в Лондон, че даването на рушвет на чужденец е законно. Защо в Добрич да е друго. Шест години е било обикновено, чак в този момент се оказа, че не било и то съгласно прокуратурата. Но тя на следващия ден може да каже противоположното - правла го е. Тези 6% доверие не се реализират току по този начин...

Премиерът изяснява и за Калиакра: голф игрищата, ветрогенераторите и екосанкциите на Европейски Съюз – били все поради тройната коалиция. Но за какво 7 години не си мръдна пръста да поправи неправдата, а ряза ленти там, а баровците Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Красимир Гергов му се реваншираха с висок рейтинг и стартиране на подобаващите вести по бТВ.

Такъв е животът у нас - две паралелни действителности. В тази на Борисов корупцията е преборена, всичко процъвтява, а даже и да има някакви останки от неприятни практики, новият закон и новото бюро ще ги унищожават.

От друга страна статистиката демонстрира таман противоположното: толкоз сме затънали в корупция, че даже терористите ни заобикалят. Като нищо ще им вземат % за нещо.

В тази връзка е обикновено да се питаме още веднъж и още веднъж: патогенен измамник ли е Борисов или ние не разбираме нищо от огромна политика? И в случай че е измамник, големците в Брюксел не виждат ли? Или считат, че на подобен народ - подобен властник му приляга. Това го има в Дантевата "Божествена комедия ": Лъжа и мощ - оръжие на Злото! Но кой чете Данте през днешния ден? Виж "Винету " е друго нещо.

Което пък поражда идващ въпрос: Какво ще стане, в случай че се заемем да почистим дебелото черво на тази оскубана и изнасилена държавица? Къде ще изтече шлаката?

*** Д-р Димитър Попкутуев, Фрогнюз

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР