Починалият по-рано днес от рак на белия дроб Стефан Данаилов

...
Починалият по-рано днес от рак на белия дроб Стефан Данаилов
Коментари Харесай

Да си спомним: Речта на Стефан Данаилов, разтърсила цяла България

Починалият по-рано през днешния ден от рак на белия дроб Стефан Данаилов оставя дълбока диря в българската история.

Мастъра ще се запомни като един от най-великите наши артисти.

Освен в киното обаче той беше знакова фигура и в политиката. Никой няма да не помни думите на Ламбо в Народното събрание на 14 февруари 2017 година, когато трогна всички с пламенна тирада.

Данаилов, който по това време от дълго време беше диагносициран с рак, направи мощно прочувствено изявление по време на полемиката в Народното събрание по отношение на ветото на президента Румен Радев върху бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година

Вижте речта на Стефан Данаилов:

„ Ще поддържа ветото на президента. Аз съм онкоболен и по тази причина декларирам спор на ползи. 



Скъпи другари, до момента имах опция да ви чувам, да ви виждам по малкия екран и в този момент пристигнах особено, с цел да ви предложа нещо. Не обичам този изострен звук, тези кавги, когато в действителност става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм в ремисия, не знам Господ какво ще каже след месец-два или година. Тази химия, която са ми наливали с години, към този момент няма да работи и ще би трябвало да опитвам нова.

Вие ще кажете: „ ти имаш пари, ще си купиш “. Аз имам, само че тези хора, които нямат? Има тук лекари, има хора, които страдат от такова заболяване. Няма метод да не сте изгубили близки от тази подла, гадна, мръсна болест. Няма метод! Нека създадем 2 групи и да се разходим из Софийската онкология и Националната хематология. Да видите какви хора са вътре. Големият % са младежи, млади млади години, които би трябвало да живеят, а не могат.

Свидетел съм на безсилието на лекарите, които споделят „ всичко опитваме и не става ”. Затова не ме интересуват тези милиони, само че хайде този път да създадем не жест, а наше обвързване. Нас са ни избирали хората. Тук има депутати с които от много години присъстваме в Народното събрание, доста хора са заставали зад нашите кандидатури. И доста хора също са опарени от тази подла болест. Като чувам лекар Давидкова, все едно ще съсипем страната, в случай че дадем тези 25 милиона!

Обръщам се към вас като ваш другар. Скъпи другари, дано сменим политиката и да постъпим най-човешки. Защото това да не знаеш дали ще оцелееш е ужасно. Страшни са миговете, в които чакаш да пристигна неприятното или положителното! Изпитал съм го, по тази причина го споделям с вас. Разчитам на вашия разсъдък “, съобщи Данаилов от трибуната на Народното събрание, предизвиквайки сълзи в очите на няколко депутати./ Марица

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР