Починалите в световен мащаб, свързани с COVID-19, надхвърлиха 5 млн.

...
Починалите в световен мащаб, свързани с COVID-19, надхвърлиха 5 млн.
Коментари Харесай

Вече над 5 млн. починали от COVID-19 по света от началото на пандемията

Починалите в международен мащаб, свързани с COVID-19, надвишиха 5 млн. души съгласно данни на " Ройтерс ", като неимунизираните хора са изключително изложени на вирулентния " Делта " вид.

Вариантът разкри огромните разлики в темповете на имунизиране сред богатите и бедните страни и последствието от съмненията по отношение на имунизациите в някои западни страни.

Повече от половината от всички умряли в международен мащаб са в Съединени американски щати, Русия, Бразилия, Мексико и Индия.

Макар че лиши малко повече от година, до момента в който броят на умрелите от COVID-19 доближи 2,5 млн. души, идващите 2,5 млн. смъртни случая бяха регистрирани за малко под осем месеца съгласно разбор на " Ройтерс ".

Средно 8 000 умряли се оповестяват всекидневно по света през последната седмица или към 5 умряли всяка минута. Световната смъртност обаче се забавя през последните седмици .

През последните дни се ускорява фокусът върху приемането на ваксини от по-бедните страни, където доста хора занапред ще получат първа доза, даже когато техните по-богати съпланетяни започнаха да получават подсилващи дози.

Повече от половината от света към момента не е получил най-малко една доза ваксина против COVID-19 съгласно Our World in Data.

Световната здравна организация (СЗО) тази седмица съобщи, че нейната стратегия за систематизиране на ваксини COVAX за първи път ще разпределя дози единствено в страни с най-ниски равнища на покритие.

COVAX от януари значително разпределя дози съразмерно сред своите над 140 страни бенефициенти съгласно размера на популацията.

" За доставките през октомври ние разработихме друга методология, обхващаща единствено участниците с ниски източници на доставяне ", съобщи Марианхела Симао, асистент общоприет шеф на СЗО за достъп до ваксини, в запис на презентация на конференцията предходната седмица, оповестена на уеб страницата на СЗО.

Съединените щати, които се борят с дезинформацията на имунизациите, която е предиздвикала към една трета от популацията да заобикаля имунизациите, надминаха 700 000 смъртни случая в петък, което е най-големият брой на всяка страна.

Случаите и хоспитализациите в Съединени американски щати са с наклонност към понижаване, само че здравните чиновници се приготвят за допустимо възобновление, защото по -хладното време принуждава повече действия на закрито.

Като район Южна Америка има най -високия брой на смъртните случаи в света, съставлявайки 21% от всички регистрирани смъртни случаи, следван от Северна Америка и Източна Европа, допринасящи за повече от 14% от всички смъртни случаи, съгласно разбор на Ройтерс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР