Почина проф. Христо Мермерски. Тъжната новина съобщи синът му Йонко

...
Почина проф. Христо Мермерски. Тъжната новина съобщи синът му Йонко
Коментари Харесай

България потъна в скръб, напусна ни един достоен човек!

Почина проф. Христо Мермерски. Тъжната вест заяви синът му Йонко Мермерски във Facebook:

Скъпи Мой Татенце, няма думи, които могат да опишат, какъв брой безпределно ще ми липсваш. За милионен път Благодаря на Господ по тази причина, че отреди на мен достойнството да бъда твой наследник.

Благодаря ти по тази причина, че си мой праволинеен преподавател, подстрекател и най-всеотдаен родител.

Скъпи мои другари, през днешния ден определената от Господ величествена траектория на живота на моето татенце - Професор Христо Минков Мермерски доближи своя край

Нека пътят на татко ми към светлото му небесно царство бъде огрян със светлина, както бе слънчева и светла днешната заран, когато той си потегли от нашия свят.

Ще ми липсва безгранично, само че Благодаря на Господ за щедростта към татко ми и животът, който му е дал. Живот цялостен с безчет провокации, само че с още повече триумфи и най-много с сила, с цел да бъде изживян цялостно и до дъно.

Живот на дете родено изтърсак (последно) в семейство на преподавател в дребното село Ботево с упованията да се грижи за своите родители, когато те остареят, без хоризонт за развиване. На този изтърсак обаче Господ дава сили и порив, да върви пешком 5 километра всеки ден на учебно заведение в прилежащото село Липница, с цел да приключи начално учебно заведение. На същия този изтърсак Господ дава порив и сили да приключи прогимназия и гимназия в Хайредин.

За да събере финансов запас и да следва изтърсакът постъпва във военно учебно заведение в Хасково, тъй като то е единственият безвъзмезден вид за учене и развиване. След военното учебно заведение траекторията продължава възходящо с сполучливо кандидатстване и банкет в Селскостопанскиата Академия в София.

След завършването си с голям труд, порив татко ми минава през всички етапи на развиване в академичната сфера, помощник, доцент и професор. В този интервал пази кандидатска и 3 докторски дисертации. Заради триумфи, открития и научни разработки изтърсакът от село Ботево сполучливо специализира в Рим, Лондон, Москва и Съединени американски щати.

Преподава като преподавател в над 20 страни в това число Съединени американски щати. Заради триумфите си Христо МЕРМЕСКИ става посланик във Вашингтон като консултант на посланника в региона на прехвърлянето на технологии. Заради труда и триумфите си татко ми става заместител министър на Министерство на Земеделието по прехвърлянето на технологии. С всичката си претовареност, порив и работа моето татенце имаше време и за мен, с цел да бъде моя опора и преподавател

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ, ПОКЛОН ", написа Йонко Мермерски.

Проф. Мермерски е български агробиолог и политик. Известен е с книгите си за целебното и здравословно хранене, националната медицина и естествената медицина. Роден е на 24 юли 1934 година в село Ботево, Врачанско.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР