Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е описан като учен

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е описан като учен
Коментари Харесай

Ахмед Доган е описан като учен в учебник по "Човек и общество"

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е разказан като академик със значителен принос и името му стои паралелно с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков в учебник по " Човек и общество " съгласно депутата от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов. В различен учебник Софи Маринова била разказана, като " реализатор, популяризирал страната ни по света ".

" Любопитно е дали това е разследване на неговите дълбоки метафизичен прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство ", разяснява Михов включването на Догна.

Михов съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация поддържа министър Красимир Вълчев в дейностите му по тематиката с учебниците по история за десети клас. " За пръв път министърът и страната се намесиха в нещо, което е обвързване и отговорност на страната ", съобщи Михов.

Вътрешна македонска революционна организация изиска резултатите от проверката на образователното наличие за неточни и манипулативни обстоятелства да бъдат оповестени от Министерство на образованието и науката. Според Михов ограниченията на министерството би трябвало да обзет всички учебници и образователни пособия. Той цитира Закона за учебното и предучилищното обучение, съгласно който една от задачите е запазване и одобряване на българския народен дух.

Във вторник министърът на образованието Красимир Вълчев сподели, че новите учебници по история, към наличието на които преподаватели от страната, а и някои политически партии възразиха, не са одобрени към момента, а на издателствата са дадени рекомендации да ги поправят.

Въпросът с новите учебници по история за 10 клас беше издигнат от фондация " Истина и памет. В писмо до министър Вълчев от фондацията написаха, че в някои от учебниците, по никакъв метод не е показана ролята на Държавна сигурност като " щит и меч " и " очи и уши " на комунистическата върхушка, нито нейната директна взаимозависимост и зависимост от руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР). " Държавна сигурност даже не е упомената в главите, отдадени на едноличното ръководство на Държавна сигурност, като един от стълбовете на политическото дългоденствие на Живков, както и в главите за културното развиване и животът на обществото в този интервал ", написа в писмото в което се привеждат още доста образци за омаловажаване на репресиите и икономисване на обстоятелства за комунистическия режим. В множеството от учебниците е спестена информация за жертвите в първите месеци след 9 септември 1944 година, както не е изработен даже обикновен паралел сред броя на жертвите в интервала 1923-1944 година и броя на жертвите след Деветосептемврийския прелом, а такава статистика съществува и е известна на откривателите, написаха още създателите на писмото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР